реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 16 » Чернігівські депутати розглянуть питання найменування площі Небесної сотні
07:36
Чернігівські депутати розглянуть питання найменування площі Небесної сотні
Чернігівські депутати розглянуть питання найменування площі Небесної сотні Як повідомлялося, на 16 лютого 2015 року призначено позачергову сесію Чернігівської міської ради. Пленарне засідання розпочнеться о 10 годині в залі засідань міської ради (м. Чернігів, вул. Магістратська, 7.
На розгляд депутатів виносяться питання:
1. Про Заяву Чернігівської міської ради на підтримку Звернення Верховної Ради України до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані «ДНР» і «ЛНР» — терористичними організаціями.
2. Про найменування площі міста.

Громадські організації, зокрема Чернігівське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Шевченка, запропонували назвати в Чернігові частину скверу на перетині проспектів Миру та Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної сотні.
Це питання було розглянуто і одноголосно підтримано 5 серпня 2014 року на засіданні комісії з упорядкування найменувань вулиць м. Чернігова.
16 лютого питання найменування площі Небесної сотні виноситься на розгляд позачергової сесії Чернігівської міськради.

У багатьох містах нашої держави 21 листопада 2013 року розпочалися протести, як реакція на рішення Кабінету Міністрів про призупинення процесу підготування до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, і значно поширилися після силового розгону демонстрації в Києві вночі 30 листопада.
Тисячі мешканців Чернігівщини долучилися до акцій протесту в столиці України. У листопаді 2013 року в обласному центрі був встановлений намет Євромайдану, мітинги та демонстрації в Чернігові відбувалися майже щодня.
На жаль, наш край не оминули трагічні події: двоє чернігівців — Андрій Мовчан та Василь Прохорський — загинули у січні 2014 року під час жорстокого протистояння в Києві з тоталітарним режимом.
Події на Майдані в Києві та Чернігові згуртували громадян стародавнього Сіверського краю, сприяли зростанню патріотичних настроїв. Загиблі у протистоянні з тоталітарним режимом повинні назавжди залишитися в нашій пам’яті, у наших серцях.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1062 | Теги: Чернігів, Небесна сотня, Євромайдан, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar