реклама партнерів:
Головна » 2016 » Січень » 4 » Чому лунають російські пісні в українському місті на новорічні свята?
16:11
Чому лунають російські пісні в українському місті на новорічні свята?
Чому лунають російські пісні в українському місті на новорічні свята? Ніжин – відверто-патріотичне місто. Люди, які живуть в ньому не упустять жодної деталі, яка може зіпсувати його статус в цьому напрямку. Під час святкування новорічного свята в центрі міста, біля ялинки, де були розміщені атракціони, серед люду виникло обурення. За словами батьків діточок, та й просто перехожих, які переймаються українським духом — це ганебне явище, коли на центральної площі українського міста на свята постійно лунають пісні на російській мові і жодної на українській.

Не байдужі люди вирішили зайнятися цим питанням, та змінити музичне оформлення Площі Івана Франка, а саме території, на якій розміщені розважальні атракціони. Питання з цього приводу піднімалося і на засіданні виконавчого комітету, і на народній раді. Адже більшість батьків зауважують, що не хочуть, щоб у їхніх дітей свято Нового Року асоціювалося з радянськими піснями, і гірше того, з шансоном, адже є багато гарних українських пісень.

Пастир протестантської церкви Володимир 31 грудня звернувся до начальника управління культури і туризму міста Ніжина, Валерія Примаченка, який відразу при ньому зателефонував відповідальній за це особі. Вона ж, в свою чергу відповіла, що в них не має українського контенту, але погодилася, що якщо їм принесуть потрібну музику на флешці, то вони обов’язково ввімкнуть потрібні пісні.

Флешку з українськими композиціями принесли до вищезазначеного місця 31 грудня, але і 1, і 2 грудня на площі міста продовжувала лунати російська музика. Треба відмітити, що 3 грудня, в неділю, близько 15:00, біля атракціонів панувала тиша, мабуть через те, що в таку морозяну пору батьки навіть не допускають думки, про те, щоб влаштовувати дітям розважальну програму на вулиці.

Чи вирішиться це питання наразі – невідомо. Але той факт, що в Ніжині проживають небайдужі люди до всього українського, говорить про те, що в нас дійсно є майбутнє, яке у нас ніхто не зможе забрати.

За матеріалами сайту Нежатин




Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1081 | Теги: новий рік, Ніжин, російський шансон | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar