реклама партнерів:
Головна » 2017 » Вересень » 16 » Футбол. Десна перемагає Суми (3:0)
08:40
Футбол. Десна перемагає Суми (3:0)
Футбол. Десна перемагає Суми (3:0) В матчі 12-го туру чемпіонату Першої ліги сезону 2016/2017 Десна на стадіоні імені Гагаріна приймала ПФК Суми. Суперник явно не простий, навіть в минулому сезоні, найуспішнішому в історії чернігівського клубу, сумчани стали єдиною командою, яка змогла двічі відібрати очки у сіверян. Підопічні Олександра Рябоконя і в Сумах, і на Оболонь-Арені зіграли внічию. Тому це також стало додатковою мотивацією на сьогоднішній матч, тим більше, що перед Десною стоїть серйозне завдання – перемога в чемпіонаті, а сіверяни вже втратила важливі очки.

Матч, незважаючи на робочий день, зібрав солідну групу вболівальників – майже 3000. Не відомо, хто з них прийшов на гру, хто на святковий концерт, а хто на розіграш призів, але факт залишається фактом – в Чернігові знову найбільша кількість вболівальників в турі.

Олександр Рябоконь, після важливоі перемоги в Охтирці (вперше з 2000 року) майже не змінив стартовий склад своєї команди, єдина зміна – повернення після дискваліфікації Олександра Філіппова. Відбулися зміни і в Сумах, тим більше, що це вже зовсім інша команда – новий президент, новий тренер, нові гравці. В тому числі і вихованець чернігівського футболу Артем Грищенко. До речі, зі стартовим свистком арбітра на поле вийшло відразу п’ять легіонерів, і всі грузини – у Десни Парцванія (дебют), Коберідзе і Арвеладзе, а в Сумах Махарадзе та Циколія.

Матч, як і передбачалося, розпочався в спокійному темпі, майже без моментів. Тим не менше, вже в першій половині тайму Десна відкрила рахунок в матчі – Мостовий виконав прострільну передачу з лівого флангу, а Олександр Філіппов в один дотик переправив м’яч в стіку воріт сумчан. Гол особливо не змінив хід гри – в основному боротьба в центрі поля та мінімум моментів. Але, звісно, такий хід та результат на користь сіверян, а гостям необхідно було активізуватися.

В перерві матчу Богдан Єсип вніс корективи в склад своєї команди – Лебедь та Душин вийшли на підсилення атаки. Але це не сильно допомогло гостям – Десна відразу захопила ініціативу і могла забити вже на 46-й хвилині гри. Євген Чепурненко ударом з лінії штрафного майданчика пробив вище воріт. А ще за кілька хвилин з близької відстані пробивав Арвеладзе – на удар Левана зреагував Штанько. Удар Філіппова головою, ще один удар Чепурненко та прохід Волкова – Десна впевнено контролювала хід гри, тому вболівальники не дарма очікували на другий гол.

На 67-й хвилині гри відзначився Темур Парцванія. В дебютному матчі за Десну захисник вдало зіграв на добиванні після паніки в штрафному майданчику сумчан і з близької відстані відправив м’яч в сітку воріт суперника. До речі, свого часу дебютний гол у ворота Сум забив і Андрій Ярмоленко. Гравець збірної України дебютував на професійному рівні саме в Сумах, де Десна обіграла ПФК Суми 1:0.

В останні 20 хвилин Десна могла забивати ще кілька м’ячів, але забили лише один – Максим Банасевич, який нещодавно повернувся з Всесвітньої Універсіади, обіграв захисника і несильним, але точним ударом пробив Штанько.

Десна – ПФК Суми 3:0

Голи: Філіппов, 18, Парцванія, 67, Банасевич, 82

Десна: Махновський, Фаворов, Парцванія, Братков, Мостовий (Чорноморець, 86), Коберідзе (Жук, 86), Чепурненко, Арвеладзе, Волков (Банасевич, 80), Картушов (Скепський, 89), Філіппов (Безбородько, 83). Запасні: Шевченко, Мельник. Головний тренер: Олександр Рябоконь.

Суми: Штанько, Богачов (Лебедь, 46), Давидов, Циколія, Грищенко (Іванов, 71), Мединський (Душин, 46), Махарадзе, Ямполь (Муховиков, 59), Дурай, Бушман (Каськов, 83), Лебеденко. Запасні: Литвиненко, Вечурко. Головний тренер: Богдан Єсип.

15.09.2017. м. Чернігів. Стадіон імені Гагаріна, 2769 глядачів



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 863 | Теги: спорт, ФК Десна, футбол | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar