реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 12 » Як ніжинські нечистоти перетворюються на воду: пізнавальна екскурсія
19:22
Як ніжинські нечистоти перетворюються на воду: пізнавальна екскурсія
Як ніжинські нечистоти перетворюються на воду: пізнавальна екскурсія У рамках європейського тижня “Дні сталої енергії в м. Ніжин” учні старших класів навчальних закладів міста разом з педагогами відвідали НІЖИНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО “ОЧИСНІ СПОРУДИ” КП «НУВКГ». В ході екскурсії учні мали можливість ознайомитися з історією підприємства та принципом роботи очисних споруд, а також наочно побачити всі стадії очищення побутових стічних вод й обладнання, яке для цього використовується. Екскурсію провів начальник об’єкту Ігор Луценко.
В результаті відвідування очисних споруд учні відчули роль екологів у забезпеченні високого рівня комфорту населення Ніжина та побачили усю відповідальність й важливість обраної професії. Школярів приємно вразила різниця між стоками, які надходять на очисні, і очищеною водою, яка потрапляє в ставок.
Слід зазначити, що, за словами Ігоря Луценка, за добу на спорудах «перекачуються» від 4 до 6 тисяч кубометрів нечистот. Саме підприємство функціонує з 1975 року. Територія очисних споруд 14 гектарів. Тут трудяться 39 чоловік.

Джерело: Нежатин



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 867 | Теги: Ніжин, очисні споруди, нечистоти | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar