реклама партнерів:
Головна » 2018 » Березень » 6 » Лави ЗСУ поповнили супербійці. Хто такі марксмени?i
08:55
Лави ЗСУ поповнили супербійці. Хто такі марксмени?i
Лави ЗСУ поповнили супербійці. Хто такі марксмени?i У 169-му навчальному центрі "Десна" закінчено підготовку перших в Україні марксменів. Нині такі є у США та всіх арміях провідних країн світу. Це супербійці, здатні ліквідовувати цілі, недоступні звичайному стрільцеві, пише газета "Експрес".
"Марксмени — це снайпери піхоти, — пояснює Вадим Авраменко, інструктор із підготовки марксменів 169-го навчального центру ЗСУ. — Це найбільш підготовлений із підрозділу стрілець, який швидко і влучно стріляє. Він уміє працювати зі зброєю на рівень вище за своїх побратимів. Марксмени потрібні в механізованих, розвідувальних, піхотних підрозділах Сухопутних військ".

— Яка роль марксменів у бою?
— Відділення веде ефективний вогонь на відстань до 200 метрів, снайпери зазвичай працюють на відстань від 600 метрів. Марксмен потрібен, щоби заповнити проміжок, його ціль — з автоматів прикривати побратимів на відстані до 600 метрів.

— Чим він відрізняється від снайпера?
— Снайпер часто працює на великих дистанціях, далеко від свого підрозділу й індивідуально. А от марксмен — це один із військовослужбовців відділення, який має штатну стрілецьку зброю з поліпшеною прицільною системою. Він працює зі своїм підрозділом, в полі зору командира і водночас індивідуально — сам обирає позицію, звідки буде більш ефективно та точно вести вогонь.

— Як проводилася підготовка перших в Україні марксменів?
— Спершу у бригадах обрали найкращих стрільців. Ще один відбір за рівнем фізичної підготовки, володіння зброєю та стрільбою ми проводили у навчальному центрі. Після цього вивчали теоретичні основи — як правильно стріляти, які положення краще займати, що потрібно для підвищення влучності. Після цього п’ять днів на тиждень вони навчалися на полігоні. Там для них проводили лекційні та практичні заняття з використанням холостих набоїв, а також з використанням бойових патронів. Працювали з автоматами АКМ-ТК, АК-47 та АКМ. Марксменів у "Десні" готують вісім інструкторів, що пройшли навчання за канадською системою.

— Як довго тривала підготовка?
— Після місяця занять майбутні марксмени складали нормативи з високоточної стрільби, вправлялися в одиночних пострілах зі швидкою зміною магазину та високоточному швидкісному вогні. Днями випустили першу експериментальну групу з 42 марксменів. Але курс навчання триває, незабаром знову проводитимуть відбір. Адже заплановано, що в кожному відділенні Сухопутних військ має бути хоча б один марксмен.

Наталія КІНДРАТІВ



Переглядів: 801 | Теги: снайпери, українська армія, марксмени | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar