реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 9 » На Чернігівщині міліція вилучила у мінял значні суми валюти
12:39
На Чернігівщині міліція вилучила у мінял значні суми валюти
На Чернігівщині міліція вилучила у мінял значні суми валюти Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Чернігівській області вживає комплекс заходів, спрямованих на виявлення правопорушень, пов’язаних з незаконним обміном валют, інформує прес-служба УМВС України в Чернігівській області
Через певну нестабільність на фінансовому ринку країни на Чернігівщині дещо збільшилася кількість фактів незаконного обміну валют. Особливо це помітно в Чернігові, Ніжині, Прилуках та прикордонних районах області.
Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в області вживають заходів для виявлення правопорушень, пов’язаних з незаконним обміном валют.

Керівництвом УМВС було ініційовано проведення оперативно-профілактичних заходів з цільового відпрацювання нелегальних пунктів обміну валют та осіб, які займаються їх нелегальним обміном на території області.
На порушників уже складено та направлено до суду 60 протоколів про адміністративні правопорушення, передбачених статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил про валютні операції) - тягнуть за собою попередження або накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей.

У мінял вилучені значні суми у національній валюті, доларах США, євро, російських і білоруських рублях. В гривневому еквіваленті це становить понад 200 тисяч гривень.
Незважаючи на вжиті правоохоронцями заходи, кількість осіб, які здійснюють незаконні валютні операції, не зменшується. Насамперед це пов’язано з недосконалістю законодавства, оскільки відповідальність передбачає собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 510 до 748 гривень.
Як показує практика, у більшості випадків суди обмежуються лише покаранням у вигляді попередження та поверненням правопорушникам вилучених грошових коштів.
Міліція Чернігівщини продовжує заходи, спрямовані на документування протиправної діяльності нелегальних пунктів обміну іноземних валют та осіб, які займаються незаконним обміном.



Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1042 | Теги: міліція, міняли, Кримінал, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar