реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 16 » На Чернігівщині встановлять меморіальні дошки на честь учасників Української революції 1917-1921 рр.
12:55
На Чернігівщині встановлять меморіальні дошки на честь учасників Української революції 1917-1921 рр.
На Чернігівщині встановлять меморіальні дошки на честь учасників Української революції 1917-1921 рр. Патріотична громадськість у співпраці з органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування продовжують встановлення меморіальних дошок на честь борців за незалежність України.

Цього разу громадська організація «Українська Ініціатива» впродовж двох днів у селах Коропського та Ічнянсього районів Чернігівської області організовує урочисті заходи з увічнення пам’яті двох учасників Української революції 1917-1921 років, борців за незалежність України у 20-му столітті.

23 січня 2018 року з 13:30 біля Будинку культури у с. ШАБАЛИНІВ Коропського району Чернігівської області відбудеться урочистий захід на честь Федора ДУДКА, місцевого уродженця, державного службовця часів Української Народної Республіки. Він працював у Міністерстві земельних справ УНР, був видатним письменником та борцем за незалежність України.

Заплановано урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Федора Дудка. Спеціально до цього заходу ГО «Українська Ініціатива» проведе національно-патріотичне переформатування місцевого Будинку культури (встановлення Державних символів України). Також передбачено презентацію репринтних видань книг Ф. Дудка «Моя молодість» та «Чорторий».

Захід проводитиметься ГО «Українська Ініціатива» у співпраці з Українським інститутом національної пам’яті, Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Коропською селищною (об’єднаною) територіальною громадою Коропського району, Шабалинівською сільською радою за сприяння Міністерства інформаційної політики України, чернігівських громадських організацій «Вільні Люди» і «С14».

24 січня 2018 року з 12:00 в с. ІВАНГОРОД Ічнянського району Чернігівської області відбудеться урочистий захід, присвячений вшануванню пам'яті місцевого уродженця Сергія КАЧУРИ, діяча Української Центральної Ради і борця за незалежність України.

Зусиллями ГО «Українська Ініціатива» буде встановлено меморіальну дошку на честь Сергія КАЧУРИ. Після завершення урочистої частини заходу в сільському Будинку культури відбудеться концерт.

Захід проводитиметься ГО «Українська Ініціатива» у співпраці з Департаментом культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, Ічнянською міською (об’єднаною) територіальною громадою, Івангородської сільською радою за сприяння Міністерства інформаційної політики України та Українського інституту національної пам’яті.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ І ПОЧАТОК ЗАХОДІВ:
23 січня 2018 року з 13:30 у с. ШАБАЛИНІВ Коропського району Чернігівської області біля Будинку культури.

24 січня 2018 року з 12:00 в с. ІВАНГОРОД Ічнянського району Чернігівської області біля ЗОШ I-III ступенів.

Український інститут національної пам’яті


Дудко Федір



Сергій Качура




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 707 | Теги: Українська революція, Дудко Федіо, Сергій Качура, меморіальні дошки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar