реклама партнерів:
Головна » 2018 » Червень » 29 » На «Соколиному хуторі» готують будинок козацького писаря до розпису
11:44
На «Соколиному хуторі» готують будинок козацького писаря до розпису
На «Соколиному хуторі» готують будинок козацького писаря до розпису У селі Петрушівка Ічнянського району розташована сільська садиба «Соколиний хутір», яку очолює місцевий ентузіаст і краєзнавець, голова Чернігівської обласної організації Народного Руху України Микола Череп. Тут розміщений етнографічний музей, козацький тир, лазня. Гостям пропонують відпочинок, екскурсії та цікаві подорожі.
У садибі розміщено і кілька старовинних будинків, один з них – будинок козацького писаря.
Як повідомив 28 червня Микола Череп, оселю готують до розпису. Про це він написав на сторінці facebook. «Підготовка будинку Писаря до розпису», – інформує керівник садиби. А допомагатимуть йому у цій творчій справі художники Анатолій Буртовий та Філіп Чорнобров.

Як повідомлялося, у червні минулого року за ініціативою Миколи Черепа на Ічнянщині пройшов мистецький пленер «Шевченківська палітра». До цієї ідеї долучилися відомі художники з різних міст України, і зокрема Філіп Чорнобров. За п’ять днів було намальовано 34 роботи і започаткована Художня галерея імені Т.Г. Шевченка. Митці також проводили майстер-класи для туристів, говорили про минуле та сучасне Української держави, про мистецтво…

Сергій Черняков, «Чернігівський формат».
На фото автора: будинок писаря. Світлини проекту розпису оселі Миколи Черепа.










Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 819 | Теги: хата писаря, Микола Череп, Соколиний хутір | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar