реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 28 » Паламентські вибори, округ 207. Кандидат від "Слуги народу" зареєстрований незаконно?
15:44
Паламентські вибори, округ 207. Кандидат від "Слуги народу" зареєстрований незаконно?
Паламентські вибори, округ 207. Кандидат від Кандидат від партії "Слуга народу" Максим Зуєв, який переміг на виборах по мажоритарному округу 207 в Чернігівській області, ймовірно, не мав права висувати свою кандидатуру на виборах у Верховну Раду, повідомляє "Апостроф" з посиланням на джерело.

Зуєв порушив умову про необхідність безперервного 5-річного проживання в Україні. Журналістам передали скрін бази даних прикордонної служби, в якому видно, що в 2016 році Зуєв протягом 237 днів був відсутній на території України. Це є порушенням пункту 1 статті 9 закону України "Про вибори народних депутатів". Таким чином, 2016 не може бути зарахований в необхідний 5-річний стаж перебування на території України, і ЦВК не мала права допустити його на вибори.

З вимогою скасувати реєстрацію Зуєва кандидатом у народні депутати в Центральну виборчу комісію вже звернувся Анатолій Євлахов, який також балотується по 207 округу.

Як відомо, на 207 окрузі Зуєв переміг самовисуванця Ігоря Рибакова. Розрив між головними кандидатами на крісло у Верховній Раді склав трохи більше 1,5%.

Згідно Закону України "Про вибори народних депутатів України", як тільки подібна інформація надходить до ЦВК, комісія зобов'язана скасувати реєстрацію кандидата. Саме так було з Анатолієм Шарієм та Андрієм Клюєвим. Зняти кандидата з реєстрації можна до офіційного оголошення результатів виборів.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1180 | Теги: Максим Зуєв, округ 207, парламентські вибори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar