реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 29 » Радіаційний фон в області в межах норми
12:16
Радіаційний фон в області в межах норми
Радіаційний фон в області в межах норми За умов тривалої сухої погоди у лісових масивах області очікується високий та надзвичайно високий клас пожежної небезпеки. У цей період залишки рослинності та сухого настилу легко спалахують від будь-якого джерела вогню. Ним може стати непогашений недопалок, сірник, розведене багаття.
Слід зазначити, що внаслідок необережності громадян у поводженні з вогнем, спалювання сухої рослинності на полях і відкритих територіях, у лісових масивах Чернігівської області виникло 35 пожеж, під час яких вигоріло майже 95 гектарів сухого настилу.
28 квітня біля сіл Ведильці, Деснянка, Новий Білоус та селища Седнів Чернігівського району в лісових масивах ДП "Чернігіврайагролісгосп" сталися пожежі сухого настилу на загальній площі майже 10 гектарів. Ще одна пожежа на площі 1,5 га — на території ДП "Ніжинрайагролісництво" біля м. Ніжин.
Зважаючи на невелику відстань від меж Чернігівської області до місця виникнення пожежі на території спеціального комбінату “Чорнобильська пуща”, слід зазначити, що ситуація з ліквідації осередків загоряння повністю контрольована. На місці пригоди працює авіація та підрозділи Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Радіаційний фон на території області в межах безпечної норми, жодних загроз немає.
Рятувальники ДСНС закликають населення бути пильними та обережними. У зв’язку з високим та надзвичайно високим класом пожежної небезпеки, забороняється розпалювати вогнища, кидати непогашені сірники або недопалки у лісових масивах та паркових зонах.

За інформацією Управління ДСНС у Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 951 | Теги: радіація, Чорнобильська АЕС, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar