реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 12 » Сухопутним військам піднімає бойовий дух Військово-музичний центр
19:31
Сухопутним військам піднімає бойовий дух Військово-музичний центр
Сухопутним військам піднімає бойовий дух Військово-музичний центр Дванадцяте грудня – День Сухопутних військ України. Їх називають форпостом Збройних Сил та головним носієм бойової могутності держави. Але ж: «Хто сказав, що треба кинути пісню на війні…» Піднімати бойовий дух та патріотизм захисників покликаний Військово-музичний центр Сухопутних військ. Дислокується він у Чернігові. Але в свій «професійний день» музики поїхали до Києва – вітати колег по роду військ. Перед від’їздом їх встигли перехопити наші журналісти.

Шикування особового складу Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України цього разу проходить у цивільному – артисти збираються в дорогу. Парадну форму одягнуть уже в столиці, перед урочистостями з нагоди професійного свята. Дванадцятого грудня в Україні відзначається День сухопутних військ. Військово-музичний колектив кожного року вітає колег, програма щоразу нова, запевняє його керівник Ігор Кішман.

Ігор Кішман, начальник центру – художній керівник військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ: «Ми будь-який концерт прагнемо не повторювати. Їдучи на будь-який концерт, ми веземо з собою якісь родзинки, є й твори, написані нашими артистами-солістами».

Військово-музичному центру чотирнадцять років, за цей час у ньому відбулося багато реорганізацій. Свого часу колектив був набагато більшим: мав мішаний хор, камерний оркестр, потужніший балет. Його частково скоротили, проте, за словами керівника, це не заважає центру якісно виконувати поставлені перед ним завдання. Одне з них – пропагувати українське мистецтво за кордоном, раніше дуже часто виїжджали, та нині можливостей менше. Та основне, все ж, — піднімати бойовий дух наших військових. Артисти виступають у гарнізонах, їздять до зони АТО. Де саме давати концерт, з творчої точки зору різниці немає, кажуть музиканти, глядачів не розділяють, найвищий рівень має бути у всьому. Та є моменти, які зачіпають кожного особисто.

Ігор Кішман: «Тепліше, коли все-таки виступаєте в зоні АТО, тому що все це поруч, ви спілкуєтеся з військовослужбовцями, пліч-о-пліч знаходитеся. Сцена певним чином віддаляє, але реакція на наші виступи завжди позитивна. А якщо реакція позитивна, і музиканти віддаються з повною силою на сцені».

Після коротких інструкцій керівника і привітань із професійним святом військові музиканти прямують до автобусу. На запитання журналістів не відволікаються. На них чекає відповідальний виступ, тож усе скажуть на сцені – за допомогою мистецтва.

Джерело: Філія Національної телекомпанії України «Чернігівська регіональна дирекція»



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 701 | Теги: бойовий дух, ЗСУ, військово-музичний центр | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar