реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 18 » У Чернігові знесли ще два пам’ятники більшовикам. Фотофакт
16:37
У Чернігові знесли ще два пам’ятники більшовикам. Фотофакт
У Чернігові знесли ще два пам’ятники більшовикам. Фотофакт 17-го квітня близько одинадцятої години дня група молодих людей в балаклавах, озброївшись автомобільним тросом, звалила на центральній алеї Чернігова два бронзові пам’ятники більшовицьким діячам – Миколі Щорсу та Миколі Кропив’янському.
Намагання таким самим чином звалити мармурове погруддя Віталія Примакова увінчалися невдачею. Полишивши задум негайного демонтажу пам’ятника Примакову, активісти хотіли знести погруддя Юрію Коцюбинському. Однак на заваді націоналістам стала група правоохоронців, яких викликали мешканці сусідніх будинків.
Поки тривали суперечки, деякі перехожі заявили, що чіпати постаменти не варто. Активісти та їхні прихильники заявили, що виконують закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Після переговорів з керівництвом міліції активісти погодилися забрати трос та полишити в спокої інші два пам’ятники. Водночас вони зауважили, що дають кілька днів на роздуми місцевій владі, інакше демонтують решту пам’ятників самостійно. Повалені погруддя більшовикам активісти передали в Чернігівський обласний історичний музей імені Тарновського.
Директор музею Сергій Лаєвський підтвердив інформацію про те, що погруддя на території його установи і перебуватимуть там доки міська влада не вирішить їхню подальшу долю. За словами Сергія Лаєвського всі вони перебувають на балансі міського управління ЖКГ.

Віталій НАЗАРЕНКО, Чернігів, газета "День"
Фото кореспондента "Чернігівського формату".









Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1093 | Теги: Чернігів, демонтаж, декомунізація, Щорс Микола | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar