реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 22 » Змінено порядок нарахування плати за послуги з централізованого опалення
08:07
Змінено порядок нарахування плати за послуги з централізованого опалення
Змінено порядок нарахування плати за послуги з централізованого опалення В Україні змінили порядок нарахування плати за послуги з централізованого опалення у разі відсутності у помешканні та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку тепла. Відповідну постанову Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2015 року «Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря» опубліковано на Урядовому порталі.

Як пояснює Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, зміни передбачають механізм нарахування споживачам (у яких відсутні прилади обліку теплової енергії) щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, які взято до розрахунків тарифів на послуги з централізованого опалення. Такий механізм дозволить уникнути перерахувань розміру плати в кінці опалювального сезону, адже споживачі сплачуватимуть щомісяця за фактично спожиті послуги.

При цьому, якщо підприємство не забезпечить належного надання та відповідної якості послуг, окремо здійснюватиметься перерахунок плати за послуги з централізованого опалення відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2010 року № 151.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Кабінет міністрів України схвалив проект постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 року», яким встановив соціальні нормативи споживання житлово-комунальних послуг, у межах яких надаються пільги або субсидії. Згідно з постановою, на послуги централізованого теплопостачання, для абонентів, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними лічильниками тепла встановлений соціальний норматив – 0,0548 Гкал на 1 квадратний метр опалювальної площі на місяць в опалювальний сезон.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 880 | Теги: послуги, опалення, лічильники тепла | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar