реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 17 » 17 липня. Церква вшановує пам’ять святителя Андрія
19:42
17 липня. Церква вшановує пам’ять святителя Андрія
17 липня. Церква вшановує пам’ять святителя Андрія Сьогодні Церква вшановує пам’ять святителя Андрія, архієпископа Критського, а також преподобного Андрія Рубльова, автора всесвітньо відомої «Трійці» і багатьох інших чудотворних ікон.
Святитель Андрій Критський відомий передусім як визначний християнський богослов, гімнограф, автор «Великого покаянного канону», який співається щораз під час Великого посту. Народився він у Дамаску в родині батьків-християн. До семи років хлопчик був німим, але потім дивовижним чином зцілився. Сталося це після прийняття святого причастя. В 14 років Андрій став ченцем славетної обителі преподобного Сави Освяченого неподалік від Єрусалима. Досить швидко юнак зробив успішну кар’єру й був призначений архієпископом у місті Гортина на Криті.

Щодо народних прикмет на цей день, то вони такі: «Жаби стиха покумкують – на дощ, голосно кричать – на добру погоду, мовчать – перед несуттєвим похолоданням»; «Добре ловляться в’юни – чекай дощу»; «Кажани довго літають після заходу сонця – буде ясно й тепло».

З іменинами вітайте всіх Андріїв.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 908 | Теги: церковний календар, прикмети | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar