реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 18 » 18 липня. Преподобного Афанасія Афонського
08:36
18 липня. Преподобного Афанасія Афонського
18 липня. Преподобного Афанасія Афонського Сьогодні преподобного Афанасія Афонського – видатного ченця, засновника першого і головного монастиря Афону – Великої лаври. Народився Афанасій у Трапезунді (нині турецький Трабзон), рано осиротів.
Хлопчика на виховання взяла добра подруга покійної матері – жінка доброчесна і забезпечена. Він здобув гарну освіту, потім переїхав до Константинополя. Йому передрікали блискучу світську кар’єру при дворі імператора, але він став ченцем. Якось, під час перебування преподобного Афанасія у віддаленій келії, на нього напав дух туги. Лише завдяки Божій допомозі святий вийшов переможцем з того протистояння. Згодом святий Афанасій заснував на Афоні лавру, в якій нараховувалося 120 монахів і став настоятелем. Святий загинув трагічно – під завалами куполу новозбудованого храму, під час інспектування будівництва. Святому Афанасію Афонському моляться про зцілення важкохворого, або ж про його відхід в обителі Божі, коли надії на одужання вже немає, а людина сильно страждає (на цю молитву просять благословення священика). А ще преподобному Афанасію моляться ченці, коли відчувають напади туги і важкого смутку.

На Афанасія примічали: Якщо місяць яскравий, то на щедрий урожай. Коли ж навколо місяця червонувате сяйво – очікуй на погіршення погоди. Мерехтливі зорі віщували ясну й суху погоду, але вітряну.

Іменинники сьогодні Афанасій, Сергій, Єлизавета, Варвара, Ганна.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1068 | Теги: церковний календар, прикмети | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar