реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 17 » Юліана Хелленг у захваті від Чернігова
20:32
Юліана Хелленг у захваті від Чернігова
Юліана Хелленг у захваті від Чернігова Днями Чернігів відвідала гостя з Німеччини. Юліана Хелленг мешкає в містечку Вільдеманн, що у Нижній Саксонії. Але народилася вона в Норвегії і приїхала до Німеччини, щоб зрозуміти, як у країні філософів та поетів зміг виникнути нацизм. Тут Юліана вийшла заміж і народила трьох синів, згодом стала бабусею. Вже 17 років пані Хелленг приймає у себе на відпочинок дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. До речі, серед них багато дітей з Чернігова. Від них і почула розповіді про наше місто. Відтак, у Юліани з’явилося бажання подивитися на стародавнє місто.
І ось у вересні цього року мрія пані Хелленг здійснилася. Вона прибула до Чернігова на запрошення Інни Краснолуцької-Гуцманн (пані Інна викладала німецьку мову в Чернігівському педуніверситеті ім. Т.Г. Шевченка, згодом одружилася і переїхала до Німеччини). Юліана із захопленням дивилася на кольорові струмені музично-світлового фонтану, зачарована слухала його музику. Відвідала театр ім. Т.Шевченка, слухала українські та італійські пісні у виконанні нашого знаменитого тенора Анатолія Солов’яненка. З дитячим захоплення вона дивилася лялькову виставу в театрі ім. О.Довженка. І звичайно гостя з Німеччини оглянула пам’ятки Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», екскурсію пані Хелленг на виставці ікон в Колегіумі провела Надія Ватаву, зав. науково-просвітницьким відділом заповідника. Послухала Юліана і розповідь про привидів в Антонієвих печерах., з цікавістю оглядала й стародавні Борисоглібський та Успенський собори.
Та найбільше сподобались пані Хелленг щирість і відкритість українців. Вона згадала Норвегію, яка у 1905 році відокремилася від заможнішої Швеції. Норвежці консолідувалися і побороли труднощі, їх держава стала однією з найзаможніших у світі. "І живе чудово! - палко вигукнула Юліана, і її очі засвітилися гордістю. - Мені хочеться, щоб і ваш народ та жив! Ich bin bedeistern! - сказала вона на прощання, що означає: "Я у захваті!" І додала, що хотіла б приїхати до Чернігова ще.

На фото: Юліана Хелленг (ліворуч) з Надією Ватаву та Інною Краснолуцькою-Гутцманн.
Джерело: "Чернігів стародавній" - http://naiz1.pp.net.ua/news/2008-10-14-198



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1488 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar