реклама партнерів:
Головна » 2009 » Січень » 30 » Учні Чернігівського району готуються до обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої Академії Наук України
20:41
Учні Чернігівського району готуються до обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої Академії Наук України
Учні Чернігівського району готуються до обласного етапу конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої Академії Наук України Щороку в Україні проводиться конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів, які є членами Малої Академії Наук України.
Ця робота направлена на виявлення та підтримки обдарованої молоді, примноження інтелектуального потенціалу молодого покоління українців.
В районному етапі конкурсу взяли участь 14 учнів з 9-11-их класів навчальних закладів Чернігівського району. Конкурс проводився по чотирьох напрямках: філологія та мистецтвознавство, фізико-математична, хіміко-біологічна та історико-географічна секції.
В грудні майбутні науковці презентували свої роботи. На відміну від інших конкурсів для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, роботи членів МАН повинні ґрунтуватися на певній науковій та експериментальній базі. Дослідження також містять посилання на відповідні джерела та літературу. Та, мабуть, найважливішою є авторська позиція (концепція) учня щодо предмету дослідження.
Члени журі, яке складалось з досвідчених вчителів району, відзначили значне зростання якості підготовки учнів до конкурсів такого рівня. Урізноманітнилася тематика досліджень. Покращились у порівнянні з минулими роками оформлення матеріалів та презентація робіт.
Визначено переможців районного етапу конкурсу. Грамотами районного відділу освіти нагороджено:
- Мельниченка Дмитра, учня 10-го класу Редьківського НВК;
- Піменову Катерину, ученицю 11-го класу Гончарівської гімназії;
- Щербину Альону, ученицю 10-го класу Іванівської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
- Братицю Анастасію, ученицю 11-го класу Михайло-Коцюбинської гімназії.
Особливо цікавою та змістовою виявилась робота Дмитра Мельниченка. Він досліджував життя та творчість Григорія Кочура – перекладача творів зарубіжної літератури на українську мову. В науковій роботі учень аналізує особливості літературного перекладу з однієї мови на інший. Не обмежившись роботою з літературою та джерелами, Дмитро досліджував біографію перекладача: побував на його батьківщині, спілкувався з родичами.
Наразі переможці готуються до наступного етапу конкурсу – обласного.
- Зараз учні доопрацьовують свої роботи. До 31 січня наукові роботи подаються на розгляд обласного журі. Також учнів чекає контрольна робота, яка має виявити їх загальні знання з предмету. А завершить усе презентація та захист власних досліджень у лютому. Тоді і будуть визначені переможці обласного етапу, - розповіла Ольга
Ушакова, методист районного методичного кабінету, відповідальна за проведення конкурсу в районі.
Як бачимо, в районі є діти, які цікавляться науковою роботою. Тож головне завдання школи – підтримати таких учнів. Ентузіазм та потяг то творчого пошуку повинен передаватися від учителя до учня.

Андрій Подорван
На фото: Дмитро Мельниченко, переможець районного етапу конкурсу в секції філологія та мистецтвознавство (1) , на засіданні журі конкурсу (2).





Категорія: Освіта та навчання | Переглядів: 1574 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar