реклама партнерів:
Головна » 2009 » Червень » 3 » Прокурор називає імена корупціонерів Сосницького району (!)
15:43
Прокурор називає імена корупціонерів Сосницького району (!)
Прокурор називає імена корупціонерів Сосницького району (!) За результатами проведених перевірок прокуратурою Сосницького району протягом 2008 р. порушено чотири кримінальні справи з ознакою корупції, складено три протоколи про порушення вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”.
Колишній пожежник
15.04.2008 р. прокуратурою Сосницького району порушено кримінальну справу за ст. 368 ч.2 КК України відносно Кошового Віталія Володимировича, який, тимчасово виконуючи обов'язки головного державного інспектора з пожежного нагляду Сосницького району ГУ МНС України в Чернігівській області, 15.04.2008 року біля 19 год. в службовому кабінеті Сосницького РВ ГУ МНС вимагав та отримав від приватного підприємця Кошеля Євгена Вікторовича хабар в розмірі 1000 доларів США за сприяння у видачі дозволу на початок роботи магазину "ФОП Кошіль Є.В.", розташованого в с.Авдіївка. Справа розглянута судом, винесено обвинувальний вирок.

Сільські голови
Загребелля. 24.06.2008 р. прокурором Чернігівської області за поданням прокуратури Сосницького району була порушена кримінальна справа за ст. 366 ч.1 КК України відносно Загребельського сільського голови Мучти Юрія Володимировича, який 28 листопада 2007 року підписав акт приймання виконаних підрядних робіт за листопад 2007 року, за яким підрядчиком ПП "ГАЗ-ФАЄР" було здано виконану роботу по підвідному газопроводу до с. Загребелля за договором підряду. Витрати за виконання підрядчиком робіт по підвідному газопроводу згідно вказаного акту становили 47172 грн. та були оплачені за рахунок місцевого бюджету. Фактично роботи по підвідному газопроводу були виконані підрядчиком не в повному обсязі, внаслідок чого за рахунок місцевого бюджету Загребельської сільради було оплачено невиконані роботи по установці контрольно-вимірювальних пунктів на суму 2492 грн. Справа розглянута судом, винесено обвинувальний вирок.
В.Устя. 24.06. 2008 р. прокурором Чернігівської області за поданням прокуратури Сосницького району була порушена кримінальна справа відносно Великоустівського сільського голови Токар Ганни Василівни, яка 05.05.2004 р., перевищуючи свої службові повноваження, без рішення сесії Великоустівської сільради та відповідного рішення РДА незаконно надала у користування ПСП "Полісся" земельну ділянку площею 22 га з земель державного резерву за межами села шляхом укладення фіктивних договорів оренди земельних ділянок загальною площею 22 га з 20-ма жителями с.Долинське. Державі була спричинена шкода у сумі 154 тис. 121 грн. Справа розглянута судом, винесено обвинувальний вирок.
Упродовж 12 місяців поточного року прокуратурою району складено 3 протоколи про порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією".
Так, Звиглянич В.І., перебуваючи на посаді Великоустівського сільського голови, у квітні 2008 року незаконно використав для оранки городів жителів с. В.Устя трактор МТЗ , який входив у майнові паї колишніх членів ПСП "Авангард" с. В.Устя. Отриманий дохід у сумі 6 188 тис. грн. по касі сільради не оприбуткував, а використав для різних цілей, у т.ч. 366,75 грн. для купівлі бензину на особистий транспорт. 06.06.2008 р. прокуратурою району складено протокол відносно Звиглянич В.І. за ст. 1 ч.2 п. "а" Закону України "Про боротьбу з корупцією". 20.06.2008 р. протокол був розглянутий, судом прийнято рішення про накладення адміністягнення у вигляді штрафу 850 грн. Збитки відшкодовано правопорушником добровільно.
Волинка. 20.08. 2008 р. прокуратурою району складено протокол про порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" відносно Дяченка В.І., який, перебуваючи на посаді Волинківського сільського голови, упродовж 2008 року видав розпорядження №27 від 25.04.08 року, №28 від 23.05.08 року, № 34 від 25.06.08 року, № 40 від 25.07.08 року про преміювання себе та працівників Волинківської сільради за результатами роботи у відповідному місяці, незаконно отримавши кошти у сумі 565 грн. 08 коп. Своїми діями Дяченко В.І. скоїв правопорушення, передбачене ст.1 ч.2 п. "а" Закону України "Про боротьбу з корупцією". 08.09. 2008 р. постановою Н.-Сіверського райсуду Дяченка В.І. визнано винним у скоєнні вказаного правопорушення та піддано штрафу 850 грн. Завдані правопорушенням збитки відшкодовано добровільно.
Загребелля. Сосницьким РВ УМВС протягом І півріччя поточного року складено 1 протокол про порушення вимог ст. 5 ч.3 п."г" Закону України "Про боротьбу з корупцією" відносно Загребельського сільського голови Мучти Ю.В., який перебуваючи на посаді сільського голови порушив спеціальні обмеження, які були виявлені під час ревізії відділом КРУ в Сосницькому районі при наданні в оренду земельних ділянок та встановленні розмірів орендної плати ПП Онищенко В.І., фермеру Нікитенко М.В., при наданні в оренду приміщенні лазні ПП Смаглюк Г.А. та приватному підприємству "ГАЗ -ФАЄР" при підписанні акту прийому-передачі підвідного газопроводу. Постановою Н.- Сіверського райсуду Чернігівської області від 24.04.2008 року справа відносно Мучти Ю.В. провадженням закрито у зв'язку з відсутністю в його діях складу правопорушення, передбаченого за ст. 5 ч.3 п."г" Закону України "Про боротьбу з корупцією". Прокуратурою району 25.04.2008 р. внесено протест на постанову суду, який був розглянутий, рішення Н.-Сіверського суду залишено без змін.
Конятин. Упродовж 1 кварталу 2009 року прокуратурою району складено 1 протокол про порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією". Так, 23.03.2009 р. складено протокол відносно Конятинського сільського голови Шльомки Сергія Вікторовича, який, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, достовірно знаючи про умови укладеного договору на право тимчасового користування землею площею 53 га (на умовах оренди) від 16.03.2000 року, укладеного Конятинською сільрадою з Немигівською майстерською торфодільницею ДП "Чернігівторф", умисно не вживав заходи щодо виконання вказаним підприємством умов п.2.1 договору в частині плати за землю на користь сільради у розмірі 16 тонн торфу щорічно, при цьому сприяв, використовуючи службове становище у здійсненні торфодільницею підприємницької діяльності шляхом купівлі Конятинською сільрадою торфу у вищевказаного підприємства. Фактично сільська рада за період з 01.07.2004 р. по 31.12.2008 р. придбала 89,33 т. торфу на суму 5914,75 грн., в той час коли повинна була отримати у вигляді орендної плати за 53 га землі 72 т торфу на суму 4976 грн.
Своїми діями, які виразились у сприянні юридичній особі - майстерській торфодільниці ДП "Чернігвторф" у здійсненні підприємницької діяльності Шльомка С.В. скоїв правопорушення, передбачене ст.5 ч.1 п. "а" Закону України "Про боротьбу з корупцією". Вказаний протокол розглянуто Сосницьким районним судом 06 квітня 2009 року, на правопорушника накладено штраф у сумі 255 грн.
На даний час порушено кримінальну справу з ознакою корупції відносно одного з голів сільської ради Сосницького району, яка знаходиться в провадженні прокуратури Сосницького району.
Колишній міліціонер
03.10.2008 р. прокурором Сосницького району складено протокол про корупцію №3 відносно Ступаченко Святослава Вікторовича, який, будучи дільничним інспектором міліції Сосницького РВ УМВС, при виконанні своїх службових обов'язків по проведенню першочергової дослідчої перевірки за заявою гр. Лиходій Валентини Миколаївни, жительки с. Синютин, та пошуку підозрюваного гр. Лиходія Віктора Михайловича, 17.08.2008 р. незаконно вимагав та отримав 90 грн. від потерпілої гр. Лиходій В. М. для заправки бензином службового транспортного засобу, мотивуючи це тим, що витратив багато бензину на пошуки гр. Лиходія В.М., а також погрожуючи не вживати заходів до забезпечення безпеки заявниці від незаконних дій гр. Лиходія В.М. Постановою Менського районного суду від 06.11.2008 р. Ступаченка С.В. визнано винним у вчиненні корупційних діянь і накладено адмін стягнення в розмірі 700 грн. Прокуратурою району заявлено позов про відшкодування доходу, отриманого злочинним шляхом в доход держави, який розглянутий та задоволений.

Ігор Власко, прокурор Сосницького району.
Джерело: Сосницька незалежна газета "ЧАС"




Категорія: Кримінал | Переглядів: 3097 | Теги: Чернігівщина, прокурор, Сосницький район, Кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar