реклама партнерів:
Головна » 2009 » Червень » 4 » Перша ліга. "Десна" - "Енергетик" 1:0. Перемога на класі
16:00
Перша ліга. "Десна" - "Енергетик" 1:0. Перемога на класі
Перша ліга. "Десна" - "Енергетик" 1:0
Гол: Зейналов 9
Нереалізований пенальтв: Зейналов 84

«Десна»: Федоренко, Боровков, Щедраков, Євстафієв, Старенький, Мамутов (Зарицький, 46), Зейналов, Пічкур, Рустамов, Сердюк (Кобець, 63), Гребінюк.

«Енергетик»: Карпов, Яневич (Лакомський, 82), Пащенко, Срібний, Лук’янов, Беркита, Чернов, Головко, Чапко, Барчук, Степанов.

В перерві на полі з’явилися Рудницький, Паськів, Дячук-Ставицький та Калапач.

Так мало записів в блокноті, як протягом цього матчу, я ще ніколи не робила під час футбольних поєдинків. Власне, їх було лише 6, крім тих, що безпосередньо торкалися складів обох команд. Отже, ось вони.

1. 9-а хвилина. Зейналов – порожні ворота - гол.

Розшифровка: Класна атака «Десни» віялом. Пічкур обіграв опонента на лівому фланзі, віддав в штрафний майданчик під удар єдиному форварду «Десни» в цьому матчі Гребінюку. Але той не став бити (удар міг заблокувати захисник, який по-хокейному кинувся на землю) і помітив на дальній стійці самотнього Зейналова. Руслану залишалося з метра влучити в порожні ворота.

2. 40-а хвилина. Атака на атаку.

Розшифровка: Гребінюк, який до того кілька разів залазив в офсайд, все ж домігся свого і після пасу Зейналова вискочив сам на сам. На форварді «висів» Срібний, але Гребінюк зумів увірватися в штрафний і пробити. Щоправда, він зробив це дуже невдало, влучивши в голкіпера, який встиг вийти з воріт і зменшити кут обстрілу.

І тут же гості провели першу пристойну контратаку. Степанов на клаптику поля в штрафному господарів накрутив двох суперників, дістався кута воротарського майданчика і… пробив значно вище воріт.

3. 46-а хвилина. У Савки - паніка.

Розшифровка: Керманич «Енергетика» в перерві замінив відразу 4-х гравців. Схоже, вибраний на гру план в першому таймі абсолютно не спрацював і довелося вдаватися до таких кардинальних змін. Як після матчу пояснив Михайло Савка, довелося повністю змінювати центр поля. Адже, фактично всі м’ячі центральні напівоборонці гостей програли.

4. 84-а хвилина. Пенальті

Розшифровка: Гребінюк вдруге за матч вдало зіграв на межі офсайду і опинився сам перед воротами «Енергетика» в межах карного майданчика. Йому вдалося прокинути м’яч повз голкіпера, але наздогнати кулю форвард не зумів, бо врізався в лежачого Карпова. Арбітр оцінив епізод як такий, що тягне на 11-метровий удар. Через пів поля пробіг капітан чернігівців Боровков, але Зейналов йому дозволив лише привітати Гребінюка і сам рішуче пішов до позначки. Удар і лівий від Зейналова кут і Карпов переводить м’яч на кутовий.

5. Могли і відскочити

Розшифровка: За хвилину до завершення матчу гості абсолютно несподівано могли поїхати з Чернігова з одним очком. Швидка контратака по правому фланзі, навіс і Боровков головою, намагаючись вибити м’яч на кутовий, ледь не зрізав його у власні ворота. З трибуни здалося, що до дев’ятки було не більше півметра.

Шостий запис стосувався горе-вболівальника, який двічі перелазив через невисоку огорожу і виходив на бігові доріжки. Спочатку він влаштував там спринтерський забіг, за що був «депортований» міліцією на трибуни. А потім показав міні-виставу «тренер» - схопив м’яч, що вилетів за поле прямо йому в руки, вдруге «порушив кордон» і з задумливим виглядом почав спостерігати за подіями на полі. Добре хоч на поле не вибігав – інакше штрафів не уникнути.

Після матчу Михайло Савка поскаржився на неякісне суддівство (постійні свистки арбітра, який за словами тренера, посадив його підопічних «на свисток») і кадрові проблеми (відсутність з різних причин трьох гравців основного складу – Шалати, Лазорика і Долотка).

А керманич «Десни» Михайло Дунець зробив припущення, що виплачена напередодні заборгованість зіграла з футболістами злий жарт. Тепер вони не були розкутими, як раніше, коли завжди можна було знайти виправдання можливій поразці.

А після тренерів з’явився президент «Десни» Олександр Поворознюк, який представив нового віце-президента - Володимира Суліма. Той завчено повторював слова, які за часів Савченка встигли вивчити всі журналісти: «мы команда людей, которые делают все для развития футбола в Чернигове». І ні слова не було сказано про те, що це та сама «команда людей», яка півроку тому покинула «Десну» напризволяще. Вистачило би елементарного вибачення.

Анастасія Мельничук, UA-Футбол, http://football-cn.at.ua/news/2009-06-04-451



Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1379 | Теги: спорт, футбол, Чернігів, Десна | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar