реклама партнерів:
Головна » 2009 » Червень » 24 » 23 червня відбулась сесія міської ради
15:57
23 червня відбулась сесія міської ради
23 червня відбулась сесія міської ради На засіданні 39-ї сесії Чернігівської міської ради п'ятого скликання депутати підтвердили своє попереднє рішення про обрання секретарем міської ради Олега Шеремета. Лічильна комісія, що проводила перелік бюлетенів під час таємного голосування 14 листопада за кандидатуру О.Шеремета, у своєму протоколі зазначила, що рішення Київського апеляційного адміністративного суду, який відмінив рішення Чернігівської міської ради від 14 листопада 2008 року про обрання О.Шеремета секретарем міської ради, порушує законодавство України про місцеве самоврядування та Європейську хартію місцевого самоврядування.
Жваве обговорення виникло при розгляді проекту "Про Генеральний план розвитку Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" у м. Чернігові з визначенням меж та зон охорони пам'яток заповідника". Найбільш спірними виявились питання щодо обмежень висотності забудови районів «Кавказ» та «Лісковиця» до 6 м та району навколо Іллінської церкви до 8 м, запропоновані у зазначеному проекті.
За словами розробника проекту, директора науково-дослідного інституту пам’яткоохоронних досліджень Олени Сердюк, ці обмеження мотивовані необхідністю збереження панорами історичної частини міста з видових точок розкриття, адже унікальні культурно-історичні пам'ятки Чернігова визначають інвестиційну привабливість міста. Але більшість депутатів поставили під сумнів обґрунтованість запропонованих обмежень.
Міський голова Олександр Соколов підкреслив, що саме задля збереження шедеврів історії і архітектури, якими пишається Чернігів, міська влада розробила та затвердила нині діючі фундаментальні документи: Генеральний план м. Чернігова, Детальний план території центральної частини м. Чернігова та ''Правила забудови та використання території м. Чернігова''. Він також висловив думку, що професіоналізм архітектора полягає у тому, щоб вписати нові сучасні будівлі, не порушуючи унікального культурно-історичного ландшафту міста.
Сесія підтримала проект Генерального плану заповідника, а в питаннях обмежень висотності будівель в історичній частині міста вирішено дотримуватися Генерального плану міста та місцевих правил забудови, деталізуючи їх по секторам з врахуванням сприйняття цих забудов з основних видових точок міста.
Багато суперечливих думок було й при обговоренні питання "Про оптимізацію мережі загальноосвітніх навчальних закладів міста". Начальник управління освіти міської ради В. Купріяненко у своїй доповіді ознайомив присутніх з основними підставами, що викликали необхідність приєднання загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 Чернігівської міської ради. Серед них: недостатня пристосованість приміщення для навчально-виховного процесу – відсутність актового та спортивного залів, трудових майстерень, невідповідність матеріально-технічної бази сучасним вимогам, недостатня наповнюваність класів та забезпеченість педагогічними кадрами.
Під час тривалого обговорення цього питання, депутати визнали переваги переходу учнів до сучасної школи з кращими умовами забезпечення навчально-виховного процесу та схвалили цей проект. Міський голова О.Соколов доручив начальнику управління освіти вирішити питання працевлаштування вчителів 8-ї школи та до кінця червня ознайомити їх з педагогічним навантаженням на наступний навчальний рік.
Депутати розглянули також земельні питання.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради



Категорія: Громада та влада | Переглядів: 1259 | Теги: Чернігів, ВЛАДА | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar