реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 19 » 20-22 травня відбудеться Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій»
15:22
20-22 травня відбудеться Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій»
20-22 травня відбудеться Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» 20-22 травня на Чернігівщині вируватиме Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій». Про це повідомляє Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації.

Міжнародне Шевченківське літературно-мистецьке свято «В сім’ї вольній, новій» проводиться в Україні з 1981 року. Спершу заходи в його рамках відбувалися в Києві та на Черкащині, а з 1988 року — з метою вшанування пам’яті поета, художника, мислителя Тараса Шевченка, популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря та задля уникнення формалізації у святкуванні — урочистості стали проводити щороку в одній із областей. Цього року Чернігівщина прийняла естафету проведення від Черкащини.

Свято відбудеться за участю багатьох видатних письменників, Шевченківських лауреатів, знаних літераторів з усіх областей України, а також відомих зарубіжних гостей, зокрема очікується приїзд письменників із прибалтійських країн, Білорусі та Швеції.

До нашого Сіверянського краю міжнародне літературно-мистецьке свято завітає 20 і 21 травня. Його учасники виступатимуть у Чернігові, Ніжині, Седневі й Качанівці. А потім свято продовжиться в Каневі та Києві.

На Придесенні міжнародне свято «В сім’ї вольній, новій» відбувалося багато років тому. Тоді до Чернігова приїжджали, зокрема, письменники Ліна Костенко, Юрій Мушкетик, Володимир Дрозд, Євген Гуцало, гості з США – Богдан Бойчук, Богдан Рубчак, директор легендарного видавництва «Смолоскип» Осип Зінкевич.

План проведення


20 травня (середа): Седнів – Чернігів - Седнів
9-45 Прибуття на Вал в місті Чернігові. Покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

10-15 Від’їзд письменників на Шевченківські уроки і творчі зустрічі до навчальних закладів міста.

13-00 Урочисте відкриття свята в обласному драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка за участі голови НСПУ Михайла Сидоржевського, голови ОДА Валерія Куліча, першого заступника Міністра культури України Ігоря Ліхового, голови обласної ради Миколи Звєрєва, голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка Павла Мовчана.

16-00 Відкриття виставки Всеукраїнського культурно-мистецького проекту «Мальовнича Україна» (виставкова зала Чернігівського обласного осередку Національної спілки художників України, проспект Миру 34)

16-30 – 20-00 Екскурсія пам’ятними місцями Чернігова та участь у відкритті художньої виставки

20-00 Виїзд з Чернігова до Седнева

21 травня (четвер): Седнів – Ніжин – Качанівка - Седнів
10-30 Прибуття в Ніжин. Покладання квітів до пам’ятного знаку на місці відспівування тіла Шевченка у Ніжині.

10-45 Від’їзд письменників до навчальних закладів міста на зустрічі.

13-10 Екскурсія Шевченківськими місцями м. Ніжина. Покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку. Фото біля пам’ятника М. В. Гоголю.

15-15 Від’їзд на Качанівку.

16-30 – 18-30 Екскурсія в Качанівському палаці. Покладання квітів до погруддя Т. Г. Шевченка.

18-30 Виїзд до Седнева.

22 травня (п’ятниця) : Седнів – Київ
8-00 Екскурсія Шевченківськими місцями у Седневі. Покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

10-00 Від’їзд до Києва.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1191 | Теги: події, Чернігів, Шевченко, культура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar