реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 27 » 27 липня. У Фінляндії День сплюха, а в Україні святого Акіли
07:13
27 липня. У Фінляндії День сплюха, а в Україні святого Акіли
27 липня. У Фінляндії День сплюха, а в Україні святого Акіли У чудовій країні Фінляндії сьогодні День сплюха, сонька, чи то пак соні.
Його традиції сягають корінням у добу Середньовіччя — цього дня католики вшановували пам’ять сімох християн — юнаків Ефеських, які, закриті в печері імператором-язичником Децієм, заснули міцним сном і прокинулися аж через 200 років. Вираз “seven sleepers” - “семеро сплячих”, на цілі століття став крилатим, до того ж, не тільки у Фінляндії, але й на території всіх скандинавських країн. Так кажуть про того, хто довго й міцно спить. Утім, якщо хтось подумає, буцімто в цей день варто довго спати чи ніжитись у ліжку — той помиляється. Навпаки, бажано встати трохи раніше ніж зазвичай, аби не проспати щось найважливіше. Фіни, особливо ті, хто проводь відпустку на курортах, цього дня веселяться і розважаються. Приміром, обирають найлінивішого сонька, закутують його в ковдру, а потім кидають у водойму — річку, озеро чи Фінську затоку. Сюжет про сон довжиною в десятки, а то й у сотні років, існує в казках багатьох народів світу. А ще, як пам’ятаєте, любили поспати й мумі-тролі — вони спали цілісіньку зиму, аж до весни...

У нас нині святого Акіли, Апостола. За переказами, Акіла був учнем апостола Павла і служив єпископом у Гераклії (нині територія сучасної Туреччини).

Літній ранковий туман — на ясну погоду. Похолодання під час дощу — ознака того, що незабаром погода поліпшиться.

Іменинники сьогодні Стефан, Іван, Никодим, Костянтин, Миколай.

За матеріалами Укрінформ



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1049 | Теги: сплюха, Фінляндія, прикмети | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar