реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 15 » 5-й етап Кубка Федерацій з активних шахів
20:19
5-й етап Кубка Федерацій з активних шахів
5-й етап Кубка Федерацій з активних шахів Сьогодні, 15 травня, в ігровому залі КДЮСШ-1 по вул. Захисників Вітчизни відбувся 5-й етап Кубка Федерацій з активних шахів. Формат цього турніру являє собою щось на зразок «Гран-Прі» з 10-и етапів, які проводяться щомісяця. Дозволяється приймати участь у будь-якій кількості етапів, залік ведеться по п’яти кращих результатах. Зайняті місця сумуються, відповідно чим менша кількість балів, тим вище підсумковий результат. А наприкінці року 20 кращих шахістів у фінальному турнірі в двох лігах (по 10 гравців у кожній) визначають переможців і призерів.

Змагання проходили у безкомпромісній боротьбі, з мінімумом нічиїх. Чудову гру продемонстрував один із найсильніших чернігівських кандидатів у майстри, тренер КДЮСШ Валерій Плаксин, який фінішував із відмінним результатом 8 із 9-и.
Потужно виступив Дмитро Залісський. Він довгий час лідирував (6 із 6-и) і до останнього боровся за перемогу у поєдинку 9-го туру з Ігорем Кабановим. Ситуація на дошці постійно мінялася, особливо в обопільному цейтноті. Спершу кращі шанси малі білі, незабаром майже вирішальну перевагу здобули чорні. А серія обопільних помилок завершилася для Дмитра втратою тури. Таким чином І. Кабанов піднявся на другу сходинку, Д. Залісський – третій, четвертим фінішував Назар Лаптій, якому ледь виповнилося 11 років. Непогано виступила юна Світлана Гофман, на її рахунку 4 очка.



Бліц-інтерв’ю з переможцем Валерієм Даниловичем:
- Які враження від турніру?
- Гра сьогодні пішла, легко гралося. Я відчував, що можу майже всіх обіграти.
- Які партії сьогодні були ключовими?
- Поєдинок з І. Кабановим, та й Дмитро Залісський прибавив відчутно.
- А яка була найбільш важкою?
- Мабуть, та, що програв – з Залісським.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»



















Категорія: СПОРТ | Переглядів: 977 | Теги: Сергій Горобець, Чернігів, шахи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar