реклама партнерів:
Головна » 2019 » Липень » 9 » 9 липня. Святого преподобного Давида Солунського
11:06
9 липня. Святого преподобного Давида Солунського
9 липня. Святого преподобного Давида Солунського Непомітно спливає липень, і сьогодні в нас святого преподобного Давида Солунського.
Цей святий ще в юності прийняв чернечий постриг і мешкав у монастирі святих Феодора і Меркурія. Але невдовзі залишив обитель й оселився неподалік від Фессалонік у халабуді під деревом мигдалю. Там він у пості та молитві прожив аж 70 років, допомагаючи містянам порадою, молитвою, зцілюючи всіх нужденних від фізичних і душевних хвороб.

В народі Давида Солунського прозвали Суничником через те, що саме о цій порі рясно плодоносять лісові суниці. Ця ароматна та корисна ягода відома ще з доісторичних часів. Археологічні дані свідчать, що суниці були в меню первісної людини. Про них згадують Вергілій та Овідій. Перші записи про цілющі лікарські властивості ягід зроблені римлянином Апулеєм ще у 124 році н. е. У старовинному українському травнику написано: «Вода з ягід суничних серце зміцнює, і силу дає, і камінь усередині нищить». На теренах України ця рослина поширена на Поліссі, в лісостепу, Карпатах.

З іменинами вітайте Давида, Георгія, Івана, Тихона.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1088 | Теги: прикмети, церковний календар | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar