реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 15 » Агенції регіонального розвитку стануть центрами реалізації реформ в регіонах
19:58
Агенції регіонального розвитку стануть центрами реалізації реформ в регіонах
Агенції регіонального розвитку стануть центрами реалізації реформ в регіонах Стан утворення Агенцій регіонального розвитку та підготовки проектів розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад обговорили учасники он-лайн наради, яку 12 травня провів перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

Чернігівську область представляли перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Юлія Свириденко.

Як зазначалось в ході наради, Агенції регіонального розвитку допомагатимуть місцевій владі втілювати регіональну стратегію розвитку. Ці установи також мають стати центрами реалізації реформ на місцях. Їх основними завданнями будуть консультації щодо підготовки та виконання програм і проектів регіонального розвитку, а також сприяння підвищенню інвестиційної привабливості регіону.

У Чернігівській облдержадміністрації вже напрацьовані проекти установчих документів щодо створення такої Агенції спільно з обласною радою. Зокрема, підготовлено відповідне розпорядження голови облдержадміністрації; Положення про Агенцію; Положення про Наглядову раду Агенції та її персональний склад.

Питання створення цієї установи планується винести на розгляд чергової сесії обласної ради найближчим часом.

Аналізуючи ситуацію з підготовкою проектів розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад, В’ячеслав Негода наголосив, що обласні державні адміністрації мають забезпечити всебічну допомогу і сприяння територіальним громадам у цьому процесі, аби кошти, виділені державою, були використані максимально ефективно і з користю для людей.

На даний час об’єднаними територіальними громадами Чернігівщини підготовлено більше тридцяти проектів формування інфраструктури, з них 28 отримали попереднє погодження облдержадміністрації. Робота в даному напрямку триває.

Довідково:
Агенції регіонального розвитку створюються відповідно до статті 19 Закону України «Про засади державної регіональної політики».

Типове положення про агенцію регіонального розвитку затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2016 № 258.

Агенції засновують місцеві обласні державні адміністрації. Співзасновниками можуть бути регіональні торгово-промислові палати, регіональні відділення всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, місцеві асоціації органів місцевого самоврядування відповідного регіону, громадські об’єднання, які діють у відповідному регіоні, вищі навчальні заклади, наукові установи.

Метою роботи цих установ має стати ефективна реалізація державної регіональної політики. Очікується, що позитивний ефект від взаємодії та співпраці з Агенціями регіонального розвитку отримають як прості громадяни, так і органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації тощо.

Агенції регіонального розвитку вже успішно функціонують в таких провідних країнах як Німеччина, Франція, Великобританія, Польща, Австралія, Канада.

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 876 | Теги: Чернігівщина, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar