реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Академічний камерний хор імені Бортнянського відкриє Міжнародну Пасхальну асамблею
17:56
Академічний камерний хор імені Бортнянського відкриє Міжнародну Пасхальну асамблею
Академічний камерний хор імені Бортнянського відкриє Міжнародну Пасхальну асамблею Найбільший міжнародний хоровий фестиваль нашої держави «Духовність єднає Україну» цього року розпочнеться 13 квітня. У Національному заповіднику «Софія Київська» його відкриватимуть наші земляки – академічний камерний хор імені Бортнянського. А у Чернігові в рамках Пасхальної асамблеї відбудеться цикл концертів. Умовно ці заходи поділили на три групи. Перша – благодійні, що проходитимуть у військовому шпиталі, геріатричному пансіонаті та в школі-інтернаті імені Коцюбинського. Друга – філармонійні – спільно з капелою бандуристів імені Остапа Вересая та Чернігівським народним хором. І третя, наймаштабніша, — міський дитячий хоровий конкурс-фестиваль «Воскреслий Христос дарує радість дітям».
Іван Богданов, художній керівник–головний диригент академічного камерного хору ім.Бортнянського: «Конкурс буде проходити в першій музичній школі і завершиться гала-концертом в храмі «Всіх Святих Землі Чернігівської».
Дитячий фестиваль відбуватиметься уже ввосьме. Його директор Олена Савченко розповіла, як виникла ідея проведення заходу.
Олена Савченко, директор фестивалю «Воскреслий Христос дарує радість дітям»: «Хормейстери міста не мали змоги практичних виступів в культових спорудах, тому звернулися до отця Петра Козневецького, щоб діти мали і естетичне задоволення співати в храмі. Він радо зустрів і, звичайно, здійснював духовне виховання».
Учасники дитячих хорових колективів, яких у Чернігові двадцять п’ять, за вісім років проведення фестивалю-конкурсу значно вдосконалили свою майстерність, кажуть організатори. Задоволені й батьки, адже діти не лише долучаються до світу музики, а й виховуються в атмосфері духовності.

За матеріалами Сіверцентр



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 950 | Теги: Чернігів, хор Бортнянського, музика, культура | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar