реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 17 » Брифінг голови ОДА: про корупцію, вибори, воду і кордон
19:53
Брифінг голови ОДА: про корупцію, вибори, воду і кордон
Брифінг голови ОДА: про корупцію, вибори, воду і кордон «Цей тиждень видався дуже насиченим на резонансні події, тому щоб позиція ОДА була зрозумілою громаді і трактувалася однозначно, було вирішено провести сьогодні коротку зустріч із пресою», – пояснив присутніми журналістами голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч.

Корупція
Учора чернігівські ЗМІ оперативно поширили інформацію про затримання працівниками СБУ держслужбовця. У публічних джерелах вказують, що затриманою є Наталя Кожушко, заступниця директора Департаменту, начальниця управління у справах сім’ї та молоді Чернігівської ОДА. Повідомляють, що їй, згідно з Кримінальним кодексом, інкримінують привласнення, розтрату або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем. «За короткий проміжок часу це вже не перший подібний випадок. Перед цим було затримано керівництво ветеринарної служби, перед цим – Козелецького міського голову… Коментар з цього приводу короткий. Це, як на мене, і є пряма боротьба з корупцією. Бо можна багато про боротьбу говорити, а можна методично припиняти корупційні діяння, – сказав Валерій Куліч – І у цій ситуації я дуже вдячний новопризначеному керівнику цього департаменту Ніні Лемеш, яка зайняла принципову позицію. Через велику кількість нарікань на роботу підрозділу були розпочаті перевірки і, як бачите, з першими результатами вже доводиться працювати службі безпеки». Голова ОДА запевнив, що антикорупційна діяльність і надалі активно триватиме: «Я дав керівникам департаментів карт-бланш на виконання ними профільних задач. У тому числі, і у фінансово-господарській діяльності. Але, крім свободи у діях, це накладає ще й відповідальність за наслідки. Тому контроль є, і відповідна реакція не змусить довго чекати».
На час розслідування Наталію Кожушко відсторонено від виконання обов’язків.

Кадри
«На даний час штат апарату ОДА, всіх управлінь і департаментів складає 562 особи. Нині ми займаємося оптимізаціє структури, забираємо у підрозділів не властиві їм обов’язки, і за 2-3 місяці плануємо скоротити кількість приблизно на 30%», – повідомив Валерій Куліч.

Вибори
«Політика вимагає шоу. Коментувати конкретні події не вважаю за потрібне, а з огляду на те, що до виборів лишилося вже зовсім небагато часу, думаю «гострі» моменти ще будуть, і передвиборча боротьба матиме жорсткий характер. Моя позиція і позиція адміністрації в цілому проста – ми поводимося аполітично, наше єдине і головне завдання – сприяти якісній роботі правоохоронних органів, щоб вибори відбулися безпечно і прозоро», – задекларував голова облдержадміністрації.

Гаряча вода у Чернігові є
У Чернігові після довгої перерви відновлюється подача гарячої води. «Чия це заслуга?» – поцікавились журналісти після базової частини брифінгу. Валерій Куліч повідомив, що Міністерство палива та енергетики поставила Чернігівській області завдання ліквідувати заборгованість перед енергогенеруючими компаніями до першого липня. Через необхідність одночасно з цим виплатити «відпускні» вчителям області, процес дещо відтермінувався. Проте область виконала поставлені умови і на даний час проблема є розв’язаною.

Безпека. Кордон
Хоча ситуації на сході України напружена і загалом можна спостерігати певне загострення дій агресора, на кордонах Чернігівщини все спокійно. «Так – загроза є. Плацдарм для наступу з боку півночі, який був підготовлений військами РФ ще минулоріч, нині, за нашою інформацією, законсервований. За ситуацією на кордонах слідкують постійно, і відповідні служби тримають ділянку на контролі», – такими словами завершився брифінг голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча.

За інформацією прес-служби облдержадміністрації



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1035 | Теги: корупція, Чернігівська ОДА, кадри | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar