реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 13 » Будьте обережними, купуючи товари через Інтернет
19:32
Будьте обережними, купуючи товари через Інтернет
Будьте обережними, купуючи товари через Інтернет Користуючись довірливістю громадян, тільки протягом одного дня Інтернет-шахраї обдурили трьох покупців.

Так, по допомогу до Ніжинського відділу поліції звернувся житель Ніжина і повідомив, що на одному з сайтів замовив морський контейнер. Продавець запросив за товар передоплату, покупець погодився і перерахував 60 тисяч гривень на вказаний рахунок. Отримавши гроші, продавець одразу перестав виходити на зв'язок, і товар теж не прислав.

В Ічнянському районі селянин вирішив купити трактор. До того ж, ціна була цілком прийнятною. Перерахувавши продавцю частину грошей – 20 тисяч гривень, фермер став чекати коли прибуде сільгосптехніка.

Але продавець раптом перестав відповідати на дзвінки, товар не надходив, то ж покупець зрозумів, що його ошукали і звернувся в поліцію.

В Новгороді-Сіверському автомобіліст замовив через сайт безкоштовних оголошень коробку передач, перерахувавши на картковий рахунок продавця 10 тисяч гривень. Отримавши гроші, псевдопродавець одразу припинив усі контакти з покупцем і товар не надіслав.

В усіх випадках інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліція наполегливо радить любителям покупок через Інтернет оплачувати товар наложеним платежем виключно після його отримання. Це убереже вас від шахраїв та гарантуватиме безпеку покупок.

За інформацією сектору комунікації Головного управління
Національної поліції в Чернігівській області




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 852 | Теги: Чернігівщина, інтернет, шахраї | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar