реклама партнерів:
Головна » 2021 » Березень » 26 » Чернігів: Десну будуть чистити
20:59
Чернігів: Десну будуть чистити
Чернігів: Десну будуть чистити Сесія Чернігівської міськради погодила товариству з обмеженою відповідальністю «ДП Чернігів Екоінвест» надання у користування родовища піску по течії Десни. Погодження ще не означає самих робіт, але дає дозвіл на розроблення проектної документації, інформує Голос України.

Якщо ж перекласти на звичайну мову, то русло річки в межах міста будуть чистити, вибираючи пісок. Раніше це робилося постійно, адже працював силікатний завод, що постійно потребував піску. Нині обміління річки, крім інших, екологічних причин, має причиною ще й те, що пісок не вибирається.

При проектуванні та проведенні робіт з розроблення родовища ТОВ "ДП Чернігів Екоінвест" гарантує дотримання вимог чинного законодавства України, зокрема, у сфері охоронного навколишнього природного середовища. Як розповів завідувач кафедри екології та охорони природи Національного університету "Чернігівський колегіум" імені Т. Г. Шевченка Юрій Карпенко, однозначно важко сказати чи буде це втручання у екосистему позитивним - можливо, впаде рівень води у прибережних озерах. Зрештою, у висновках профільного міністерства правильно говориться про необхідність подальших експертних досліджень, але на тому місці, де заплановано, кар'єр видобутку піску вже був. "Одне тішить, - каже Юрій Карпенко, - що цього року Десна вийде хоча б на заплави".

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото з відкритих джерел.




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 6343 | Теги: очищення, Голос України, Чернігів, Десна | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar