реклама партнерів:
Головна » 2021 » Березень » 5 » Чернігів розробляє аналог європейської туристичної картки
14:23
Чернігів розробляє аналог європейської туристичної картки
Чернігів розробляє аналог європейської туристичної картки Чернігові працюють над створенням мобільного додатка PayForSay - City Card, що буде аналогом пластикової туристичної картки, яку пропонують туристам у Європі.
Про це кореспондентові Укрінформу повідомила заступниця начальника управління культури та туризму Чернігівської міської ради Катерина Литвин.

"Ми відходимо від розроблення пластикової картки, оскільки її виробництво фінансово затратне, а туристам за неї треба платити. Натомість розробляємо мобільний додаток PayForSay - City Card, який кожен гість нашого міста зможе безкоштовно завантажити у свій телефон із Play Market і користуватися запропонованими знижками. Замовити столик чи місце в готелі допомагатиме вмонтований у додаток Телеграм-бот", – сказала Литвин.

Як зазначила посадовиця, це – експеримент, і Чернігів стане першим містом в Україні, де такий додаток пропонуватиметься. Якщо все вдасться, досвід поширюватиметься.

На відміну від європейських країн, де картка туриста надає знижки на музеї, кафе та громадський транспорт, чернігівський додаток дасть змогу гостям економити на проживанні та харчуванні. На музеї знижок не буде, тому що в Чернігові їх загалом небагато й вони недорогі. Але, як уже домовлено, музеї долучаться до розповсюдження інформації про додаток-картку, як і один із міжміських перевізників. Ну, й, звісно, пропонуватиме додаток також Чернігівський туристично-інформаційний центр.

За словами Литвин, зараз заклади розміщення та харчування міста, занесені до каталогу туристичних об’єктів, визначаються з розмірами знижок, які вони надаватимуть гостям.

Запустити додаток у міськраді планують в день офіційного відкриття цьогорічного туристичного сезону – орієнтовно 3-4 травня.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2154 | Теги: туризм, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar