реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 17 » «Чернігів стародавній» запрошує на виставку «Світ пізнання»
11:28
«Чернігів стародавній» запрошує на виставку «Світ пізнання»
«Чернігів стародавній» запрошує на виставку «Світ пізнання» Відкриття виставки «Світ пізнання» відбудеться 18 травня о 12.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі, на Валу).
Експозиція складається з двох частин: анімалістичні картини відомого українського графіка, художника-анімаліста Геннадія Глікмана і дитяча іграшка із колекції київського колекціонера Вячеслава Преподобного.

Глікман Геннадій Наумович народився 28 вересня 1921 року у Бердичеві Житомирської області. Початкову художню освіту він отримав ще до війни — з 1937 по 1941 рік Геннадій Глікман навчався у Київській художній середній школі ім. Тараса Шевченка.
У серпні 1941 року Геннадій Наумович був призваний до лав Червоної Армії. Військову службу проходив художником у складі 16-го стрілецького корпусу 33 армії 1-го Білоруського фронту. Старший сержант Геннадій Глікман виконував завдання з художнього оформлення клубів, червоних куточків, виставок, свят у частинах та підрозділах корпусу. Неодноразово виїздив на передову для замальовок бійців, що відзначились у боях, виконував роботу в складних бойових умовах, проявляючи при цьому особисту мужність. За виконання бойових завдань 6 червня 1945 року Геннадій Глікман нагороджений медаллю «За бойові заслуги».
Після закінченні війни він звільняється з лав Червоної Армії та вступає на навчання до Київського художнього інституту (студія І.М. Плещинського та В. Касіяна). У 1952 році закінчує інститут та працює у Києві.
У 1962 році у Києві відбувається персональна виставка графіка та скульптора, яка мала великий успіх. У 1967 році Г. Глікмана приймають до Союзу художників України. Геннадій Наумович створив ілюстрації до книжок Віталія Біанкі, Володимира Маяковського, Лесі Українки, Льва Толстого, Максима Горького, Костянтина Ушинського та ін. Серед найкращих творів митця «Асканійська казка» (1967—1968), «Жирафа-мати» (1962), «Тигреня» (1965), «Єдиний син» (1969). Автор скульптур (майоліка) «Пума з дитинчам», «Зубр», «Окапі».
У 60-х роках, як графік, Геннадій Глікман підготував біля ста малюнків тварин для Української радянської енциклопедії. Багато сил доклав він до оформлення експозиції Центрального науково- природничого музею Академії наук України у Києві. Став автором двох живописних полотен із зображенням викопних тварин та фризів на стінах залів Палеонтологічного музею. Музей придбав у нього дев’яносто його найкращих станкових анімалістичних робіт, виконаних у різних графічних техніках. Біля тридцяти станкових графічних творів художника зберігається в обласних художніх, історичних, краєзнавчих та природничих музеях України.
Помер Геннадій Наумович Глікман 29 січня 1991 року, похований у Києві.
Геннадій Наумович Глікман залишив значну за своїми обсягами та цінністю художню спадщину, і зробив вагомий внесок у розвиток анімалістичного жанру образотворчого мистецтва другої половини ХХ ст.

Преподобний Вячеслав Володимирович народився 11 березня 1972 року в місті Києві. За фахом лікар-хірург, з 1993 по 1999 рік навчався у Національному медичному університеті ім.О.О. Богомольця, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Лікувальна справа». З успіхом захистив дисертацію та здобув наукове звання кандидата медичних наук. Хірург вищої категорії.
У 2011 році здобув другу вищу освіту, закінчив з відзнакою Міжрегіональну Академію управління персоналом за спеціальністю: управління персоналом і економіка праці.
Почав збирати іграшки ще в юнацькому віці. Має колекцію, яка складається з 6 тисяч експонатів: музичні інструменти, машини, ляльки, м’яка іграшка, іграшка-зброя. На виставці в Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» представлена невеличка частина його колекції.









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 730 | Теги: іграшка, Чернігів стародавній, виставка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar