реклама партнерів:
Головна » 2024 » Лютий » 26 » Чернігівці почали отримувати пільгові транспортні картки
19:31
Чернігівці почали отримувати пільгові транспортні картки
Чернігівці почали отримувати пільгові транспортні картки Чернігівці, які мають право на пільговий проїзд, почали отримувати транспортні картки. Видають їх за цією ж адресою, що і приймають заяви на оформлення — у департаменті соціальної політики Чернігівської міської ради, вул. І. Мазепи, 19.
Прийом заявок на оформлення карток стартував 1 лютого та триватиме до 31 грудня 2024 року.

На фото ви бачите як виглядає пільгова транспортна картка: вказано ім'я, прізвище та по батькові власника, а на зворотній стороні — коротка інструкція з її використання.

Вони видаються безкоштовно, як і за умови закінчення терміну дії. Ці витрати на себе взяла «Чернігівська транспортна компанія». А от у випадку втрати картки, перевипуск здійснюватиметься вже за рахунок власника.

Пільгові транспортні картки дозволяють здійснювати необмежену кількість поїздок і видаються для реєстрації в системі.

— Уже більше 13 тисяч заявок надійшло від пенсіонерів, пільговиків, які звернулися до департаменту щодо отримання транспортної картки. Людина приходить до нас із паспортом, ідентифікаційним кодом, посвідченням, яке дає право на пільговий проїзд, та копіями всіх перелічених документів, і заповнює заяву. Процедура прийому документів не займає багато часу. При подачі заявки ми відразу інформуємо, коли потрібно прийти повторно і отримати готову картку, — розповідає директорка департаменту Ірина Марчук.

Видача карток пільговикам — продовження транспортної реформи і фінал запровадження електронної системи обліку та оплати за проїзд. Місту потрібно розуміти загальний обсяг пасажиропотоку, щоб коригувати рух транспорту, а також для точності відшкодування пільгових перевезень з бюджету Чернігівської міської тергромади.

Картками можна користуватися одразу після отримання. Разом з тим, протягом перехідного періоду (до кінця 2024 року) за всіма пільговиками зберігатиметься право безкоштовного проїзду у громадському транспорті — достатньо тільки показати пільгове посвідчення. З 2025 року для безкоштовного проїзду обов’язково потрібно буде мати, окрім посвідчення, ще й цю пільгову картку. Щоразу її необхідно прикладати до валідатора, аби поїздка була зареєстрована, а пасажир отримав квиток.

Детальніше про умови отримання цієї картки читайте тут

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1404 | Теги: Чернігів, карточка, проїзд, пільги | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar