реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 10 » Чернігівці змушені встановлювати бойлери
15:42
Чернігівці змушені встановлювати бойлери
Чернігівці змушені встановлювати бойлери Через мільйонні борги перед «Нафтогазом» у чернігівських оселях немає гарячої води. Коли на неї чекати, поки невідомо. У соцмережах йде жваве обговорення проблеми. Люди діляться думками, як, не чекаючи, поки область віддасть борги, мати вдома гарячу воду. Вже йде мова про встановлення бойлерів.
Бажання гріти воду в каструлях більше немає. Вже дістало, каже чернігівець Валерій і відкриває кран з холодною водою. Він один з тих, хто постраждав через мільйонні борги Чернігова перед НАК «Натогаз». Валерій вирішив поставити крапку у своїх муках. Він встановлює бойлер. 50-літровий бойлер чекав свого часу на горищі у батьків, каже Валерій, а тому на його придбання він не витратив жодної копійки. А от деталі для бойлера таки відняли кругленьку суму від сімейного бюджету. Встановленням бойлера Валерій займається самостійно. Він теж на цьому економить. Півдня роботи і в його оселі нарешті з’являться гаряча вода.

Чернігівці таки зацікавилися бойлерами, констатують працівники найбільших магазинів міста. За останні два тижні водонагрівачі на 30 і 50 літрів активно продаються. Ціни на них підвищувати поки не стануть, запевняють продавці. Хоча і зараз бойлери не віддають задарма – найдешевший коштує близько 2000 тисяч гривень, ціна найдорожчого перевалила за 7 тисяч. Продають чеські, італійські, німецькі та українські. Китайських немає.
Єдині, хто не раді подібній активності чернігівців, – це енергетики. Вони нарікають на застарілі електричні мережі, неспроможність їх замінити через складну енергетичну ситуацію в країні, і кажуть, що при надмірному завантаженні, мережі можуть просто не витримати. Перш ніж встановлювати бойлер, енергетики радять дізнатися про можливості свого будинку або хоча б перечитати договір і знайти там дозволену потужність. За несанкціоноване збільшення потужності через користування бойлером матимете проблеми не лише з електромережами. Якщо ненароком виведете з ладу внутрішньодомові мережі або згорять запобіжники, сусіди вам точно не подякують. Хоча в магазинах запевняють, що зі своєю невеликою потужністю бойлери не здатні на таке.

За інформацією Сіверцентр



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 955 | Теги: гаряча вода, Чернігів, бойлери | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar