реклама партнерів:
Головна » 2016 » Листопад » 13 » Чернігівщина на першому місці в Україні по виробництву жита
20:41
Чернігівщина на першому місці в Україні по виробництву жита
Чернігівщина на першому місці в Україні по виробництву жита Сільським господарством у Чернігівській області займалися 1055 підприємств, у тому числі 520 фермерських господарств.

На початок листопада всіма категоріями аграрних господарств зібрано 2,2 млн т зерна, реалізовано на забій 50 тис. т живої ваги худоби та птиці, надоєно 470 тис. т молока, вироблено 266 млн штук яєць.
Про це повідомляє Головне управління статистики в області.

Загалом, у сільському господарстві області зайнято більше 21 тис. штатних працівників, із них 15 тис. чоловіків та 6 тис. жінок.

Питома вага Чернігівщини в загальному обсязі виробництва сільськогосподарської продукції країни за 9 місяців цього року становила 3,4%.

Сільськогосподарськими підприємствами зернових, зернобобових та кукурудзи намолочено 2 млн т. Отримано кращий, ніж торік, урожай пшениці, проса, гречки, гороху, соняшнику, сої та овочів.

Чернігівщина на першому місці в Україні по виробництву жита, третьому – вівса, шостому – молока; п’ята за чисельністю поголів'я великої рогатої худоби та корів. Регіон входить в десятку найбільших виробників гречки, зернобобових та картоплі.

Сільськогосподарська та продовольча продукція формує дві третини обласного експорту (за 2015 р. експортовано продукції на 345,6 млн дол. США, що становить 62,6% вартості експорту області).



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1005 | Теги: Чернігівщина, жито, статистика | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar