реклама партнерів:
Головна » 2022 » Липень » 17 » Чернігівщина попрощалася з двома земляками - Харченко Андрієм та Грищенко Владиславом
19:43
Чернігівщина попрощалася з двома земляками - Харченко Андрієм та Грищенко Владиславом
Чернігівщина попрощалася з двома земляками - Харченко Андрієм та Грищенко Владиславом Сьогодні Чернігівщина попрощалася з двома земляками - Харченко Андрієм та Грищенко Владиславом, які ціною власного життя захищали Україну від загарбника!
Народився Харченко Андрій 13 грудня 1985 року у місті Прилуки. Тут він навчався у місцевій школі №3, закінчив Ладанський ліцей із відзнакою, після цього проходив строкову службу в смт. Десна. Певний час працював за кордоном, але з початком повномасштабного ворожого вторгнення повернувся на Батьківщину та добровільно долучився до лав Збройних сил України, потрапивши до складу 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.
Протягом цього часу він разом з побратимами віддано захищав рідний край, але 14 липня під час виконання бойового завдання на Луганщині підрозділ Андрій потрапив під ворожий артилерійський обстріл. Нажаль, врятувати бійця не вдалося…
Вдома на нього чекали батьки, дружина та двоє дітей.
Сьогодні провести земляка в останню путь до Іванівської церкви прийшли понад дві сотні містян: друзі, близькі, однокласники, вчителі. Труну із тілом загиблого воїна пронесли на руках центральною вулицею Прилук – Київською: від Іванівської до Земської. В цей момент прилучани ставали на коліна. Поховали Героя-земляка на місцевому кладовищі.
Грищенко Владислав Анатолійович народився 5 листопала 1996 року в смт. Сосниця. Тут закінчив школу та вступив до Сосницького сільськогосподарського технікуму бухгалтерського обліку, де отримав освіту за спеціальністю «бухгалтер».
З 2017 по 2020 рік Владислав проходив військову службу: спочатку строкову, а після - контрактну у Національній Гвардії України. Був безпосереднім учасником АТО та ООС.
Нажаль, 14 липня під час виконання бойового завдання у складі 1-ї окремої танкової Сіверської бригади Грищенко Владислав отримав поранення, несумісні з життям…
Сьогодні рідні та близькі провели нашого земляка в останню путь, попрощавшись у св. Михайлівській церкві та поховавши його на В'юниському кладовищі смт. Сосниця.
Керівництво та особовий склад Чернігівського обласного ТЦК та СП висловлюють свої щирі співчуття родинам загиблих Героїв! Пам‘ять про них назавжди залишиться у серцях кожного з нас!

Слава загиблим Героям!
Спочивайте з миром…

Чернігівський обласний ТЦК та СП











Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1743 | Теги: воїни, Чернігівщина, російсько-українська війна, прощання | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar