реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 8 » Чернігівщина та Латвія поглиблюють двосторонню співпрацю
18:35
Чернігівщина та Латвія поглиблюють двосторонню співпрацю
Чернігівщина та Латвія поглиблюють двосторонню співпрацю Про перспективи двостороннього співробітництва між Чернігівщиною та Латвійською Республікою йшлося під час зустрічі представників органів виконавчої та представницької влади з Надзвичайним та Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Аргітою Даудзе, яка 8 квітня відвідала область з офіційним візитом. У зустрічі взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, директор Департаменту економічного розвитку ОДА Леонід Подоляк, Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Сергій Мойсієнко.
Насамперед, представники влади Чернігівщини подякували Аргіті Даудзе за надання допомоги сім'ям загиблих учасників антитерористичної операції, обмін досвідом у проведенні реформ в країні, а також підтримки у сертифікації чернігівської молочної продукції до європейських стандартів. Підкреслювалось, що Чернігівщина зацікавлена у всебічному розширенні співпраці як у торгівлі, так і в активному залученні в економіку області капіталу латвійських корпорацій.
У ході зустрічі було обговорено необхідність співпраці з Латвією в соціально-економічній та культурній сферах. Зокрема, наголошувалось на проведенні спільних проектів в галузі туризму та обміну досвідом у реформуванні місцевого самоврядування.
Яскравим прикладом розпочатої праці було названо сьогоднішню подію — відкриття виставки латвійської художниці по текстилю Івери Веценане «Від гобелену до книжки» у Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт».
Окрім того, сторони зазначали, що існують великі перспективи для розвитку культурного співробітництва та продовження обміну досвітом тільки вже у різних сферах діяльності. Як приклад — проведення в області щорічного фестивалю національних культур «Поліське коло» може відбутися цього року за участю представників Латвійської Республіки.
Співрозмовники висловили сподівання, що сьогоднішня зустріч зміцнить існуючі та відкриє нові можливості для поглиблення всебічного співробітництва між Чернігівщиною та Латвією.
Слід зазначити, що Латвія залишається перспективним зовнішньоекономічним партнером Чернігівщини. На початок 2015 року з Латвії в економіку Чернігівської області надійшло 1,6 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій.
За результатами минулого року зовнішній товарообіг з Латвійською Республікою склав 4,8 мільйонів доларів США. Торік з цією країною співпрацювали близько двох десятків підприємств Чернігівщини. Важливими статтями експорту були жири та олії тваринного або рослинного походження, залишки і вiдходи харчової промисловості, папiр та картон, зерновi культури, деревина і вироби з деревини.
У свою чергу підприємці області закупали в Латвії трикотажні полотна, папiр та картон, спецiальнi тканини, органiчнi хiмiчнi сполуки, іншi вироби з недорогоцінних металів.

За повідомленням Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1153 | Теги: Латвія, Чернігівщина, співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar