реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 14 » Чернігівщина вшановує Героїв Дебальцевого
16:01
Чернігівщина вшановує Героїв Дебальцевого
Чернігівщина вшановує Героїв Дебальцевого Сьогодні, 14 лютого, в обласному центрі відбулися заходи до Дня пам’яті «Герої Дебальцевого». Владці, військові та їхні родини разом із волонтерами й громадськістю пом’янули полеглих Героїв і вшанували віддану службу захисників України з числа військових 13 батальйону територіальної оборони.

Плеяду заходів із вшанування Героїв Дебальцевого розпочав короткий мітинг і покладання квітів до меморіальних стендів військовослужбовцям Чернігівщини, загиблим у зоні АТО. Далі всі охочі рушили до храму Святої великомучениці Катерини, де відбувся молебень за загиблими воїнами.

Після цього в обласному філармонійному центрі на всіх учасників заходу чекали збори й патріотичний концерт. Першим організатори запросили звернутися до присутніх військових голову Чернігівської ОДА Валерія Куліча. Керівник виконавчої влади області виголосив щиру емоційну промову: «Шановні друзі, шановні ветерани 13-го батальйону, члени родин загиблих військових! Ми прожили дійсно тяжкий рік. Але я пишаюся тим, що багато кого з вас я знаю особисто. Так склалося, що багато довелося спілкуватися з вашими дружинами й матерями, щоб якнайшвидше ви повернулися додому. Бо необхідність виводу 13 батальйон тероборони з зони бойових дій якраз збіглася у часі з початком моєї роботи в ОДА. Багато пережито і, дякувати Богу, це вже для нас усіх історія. Я переконаний, що для всіх, хто зібрався у цій залі, головна мета – це щоб таких історій у нашому житті більше не повторилося, щоб ми мирно жили й працювали. Бо людина передовсім хоче радіти життю, а не воювати, війна для людини є не природньою. Але, на жаль, так склалося, що право на мирне життя треба відстоювати, відвойовувати. Тому хочу подякувати вам, ветерани, і привітати з пам’ятною датою. До речі, 13 батальйон територіальної оборони створювався саме як формування територіальної оборони Чернігівщини, і в подальшому, за нинішніми планами, буде постійно дислокуватися на території області. А зі свого боку запевняю, що, як і раніше, буду всіляко допомагати вам і родинам військових, щоб мирне життя кожного було успішним і вдалим. Дякую вам, слава Україні!»

Після цього на сцені філармонійного центру фестивалів і концертних програм відбулося вручення державних нагород військовослужбовцям Чернігівщини.

Указом Президента України за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, високий професіоналізм, вірність військовій присязі орденом «За мужність» III ступеня нагороджений капітан третього рангу Літковець Юрій Сергійович.

Указом Президента України за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі медаллю «Захиснику Вітчизни» нагороджені учасники АТО-військовослужбовці 13-го окремого мотопіхотного батальйону:
солдат Бєлкін Валерій Миколайович;
солдат Гавриш Дмитро Сергійович;
старший солдат Давиденко Андрій Володимирович;
солдат Завадко Дмитро Володимирович;
молодший лейтенант Іваненко Олег Олександрович;
сержант Ігнатенко Сергій Васильович;
старший солдат Кіриєнко Олександр Олександрович.

Від імені органів влади слово також мали голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Після офіційної частини на всіх гостей чекала патріотична концертна програма. А для дітей військовослужбовців було організовано змістовне дозвілля.

Окремо згадаємо, що за весь час війна на сході країни забрала життя вже 139 наших земляків. Серед них 24 військовослужбовці 13-го мотопіхотного батальйону. Багато з них загинули саме в боях за Вуглегірськ і Дебальцеве. Згадаємо Героїв поіменно:
капітан Олексій Коновалов;
молодший сержант Євгеній Кравченко;
сержант Олег Куслій;
сержант Віталій Колесник;
сержант Сергій Баран;
солдат Володимир Бахмач;
солдат Олександр Бригинець;
солдат Володимир Брешинський;
солдат Володимир Близнюк;
молодший сержант Іван Томилко;
старший солдат Павло Старченко;
старший солдат Олег Соломаха;
солдат Анатолій Синчак;
молодший сержант Максим Головатий;
солдат Віталій Гирич;
солдат Олександр Онопрієнко;
солдат Василь Остапчук;
солдат Віктор Попик;
солдат Дмитро Полигенько;
сержант Руслан Джужа;
старший лейтенант Ігор Марквас;
старший сержант Андрій Мельник;
сержант Сергій Харитонов;
солдат Вадим Лобода.

Слава Героям!

Джерело: прес-служба облдержадміністрації









Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 910 | Теги: Дебальцево, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar