реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 10 » Чернігівщина вже готується до відзначення 25-ї річниці незалежності України
18:14
Чернігівщина вже готується до відзначення 25-ї річниці незалежності України
Чернігівщина вже готується до відзначення 25-ї річниці незалежності України Чернігівщина, як і вся країна, цьогоріч готується до визначної події – 25-річчя проголошення незалежності України. Основне святкування ювілейної дати відбудеться 24 серпня. Проте вже зараз окреслено комплекс заходів, якими область відзначатиме це свято, починаючи віднині.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч 5 лютого підписав розпорядження «Про відзначення в області Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України», яким затверджено відповідний План заходів та склад організаційного комітету. Ключовою ідеєю заходів є консолідація суспільства навколо ідей державності та соборності України, утвердження у громадян національної свідомості та патріотизму.

Крім урочистостей, які проводитимуться з нагоди свята в усіх районах та містах області 23-24 серпня, протягом року передбачено заходи із гідного вшанування пам’яті загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції. Це і встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дощок, і присвоєння імен Героїв навчальним закладам, вулицям тощо, і проведення вшанування їх пам’яті.

Важливою складовою є вирішення проблемних питань соціального захисту бійців, які отримали інвалідність внаслідок участі у бойових діях у Донецькій та Луганській областях, підтримка родин загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції, надання допомоги, в тому числі психологічної, землякам, які зараз відстоюють суверенітет та територіальну цілісність нашої країни на її сході.

Здійснення всіх цих заходів можливе лише завдяки тісній співпраці органів влади та широкого кола громадськості. Тож значимим визначено сприяння розвитку волонтерського руху, діяльності громадських об'єднань, релігійних організацій, активістів, які надають підтримку учасникам антитерористичної операції та їх родинам, сім’ям загиблих бійців. Органами влади буде підтримано ініціативи громадськості щодо проведення просвітницьких, виховних, культурно-мистецьких, спортивних та інших заходів патріотичного змісту, молодіжних акцій тощо.

Виховання патріота, національно свідомого громадянина має здійснюватись з дитинства. Тож планом передбачено проведення у загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладах області комплексу заходів, присвячених висвітленню подій, пов’язаних з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за незалежність та територіальну цілісність нашої держави. Також заплановано зустрічі підлітків та молоді з патріотами, які творять сучасну історію України.

Культурологічні та мистецькі заходи, спрямовані на популяризацію самобутності, здобутків та культурної спадщини Чернігівщини, протягом року пройдуть у музейних, бібліотечних закладах області, навчальних закладах культури.

Головне, що до всіх заходів із гідного вшанування 25-ї річниці незалежності України можуть долучитися громадські об’єднання та політичні партії, релігійні громади, активна молодь, всі небайдужі, патріотично налаштовані мешканці Чернігівщини.

Ознайомитися з розпорядженням «Про відзначення в області Дня Державного Прапора України та 25-ї річниці незалежності України» можна за посиланням http://cg.gov.ua

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації




Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1062 | Теги: Чернігівщина, День незалежності Украіїни | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar