реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 19 » Чернігівська міськрада запрошує громадськість до обговорення подальшої долі демонтованих барельєфів
20:16
Чернігівська міськрада запрошує громадськість до обговорення подальшої долі демонтованих барельєфів
Чернігівська міськрада запрошує громадськість до обговорення подальшої долі демонтованих барельєфів 18 липня у Чернігові дві стели комплексу на Болдиній горі (Меморіального комплексу Слави воїнів, партизанів та підпільників та могили невідомого солдата, розташованих по вул. Толстого) у відповідності до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» демонтовані – як такі, що прославляють історичні періоди Жовтневого перевороту та наступної за цим окупації України радянським режимом.

Після демонтажу стели перевезені на відповідальне зберігання до КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» міської ради. Зберігач визначений рішенням виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 16.06.2016 року № 243 щодо демонтажу пам’ятників, стел та меморіальних дошок.

Демонтаж барельєфів відбувся без ексцесів – завдяки спільному компромісному рішенню, прийнятому в результаті обговорення цього питання всіма зацікавленими сторонами. Як вже повідомлялося раніше, таке обговорення відбулося 4 липня на черговому засіданні комісії з питань міської топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища Чернігова.

Комісія запропонувала також періоди історії України, які потрібно увіковічити на місці демонтованих зображень. А саме - періоди доби козаччини та національно-визвольних змагань за незалежність України.

Разом з тим, враховуючи резонансність питання та його актуальність для багатьох чернігівців, міська рада пропонує всім бажаючим надати свої пропозиції стосовно того, якою має бути подальша доля демонтованих барельєфів і що має з’явитися на їх місці. Пропозиції можна надсилати на електронну адресу прес-служби Чернігівської міської ради pressa@chernigiv-rada.gov.ua

Всі пропозиції будуть враховані та обговорені на засіданні Громадської ради при Чернігівському міському голові.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Відеосюжет ТРА "Новий Чернігів" про демонтаж барельєфів:






Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 890 | Теги: декомунізація, Чернігів, Болдині гори | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar