реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 3 » Чернігівська поліція перевіряє інформацію про підкуп виборців
21:05
Чернігівська поліція перевіряє інформацію про підкуп виборців
Чернігівська поліція перевіряє інформацію про підкуп виборців Поліція Чернігова відкрила кримінальне провадження за повідомленням про підкуп виборців в обласному центрі по вулиці Ватутіна.

Увечері 1 липня до чергової частини Чернігівського відділу поліції надійшла інформація, що в Чернігові по вулиці Ватутіна може здійснюватися підкуп виборців.

На місце події прибула слідчо-оперативна група й декілька патрульних екіпажів. Під час перевірки інформації правоохоронці встановили, що в цьому будинку довіреною особою кандидата в народні депутати по одномандатному виборчому округу №206 проводилися заходи, пов’язані з агітаційним процесом.

Також в садибі знаходилися особи, які представилися агітаторами від кандидата в народні депутати. Ці громадяни з використанням фото- і відеофіксації документували процес вручення виборцям посвідчень громадського активіста.

В ході огляду місця події вилучено ноутбук, 2 фотоапарати, штатив, принтер, кілька десятків примірників зошитів агітатора без відомостей про замовника та установу, що здійснила друк, тираж, інформації про відповідальних за друк, аркуші з контактними даними осіб, а також пластикові посвідчення із зображеннями та даними осіб та незаповнені пластикові картки.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця, учасника референдуму) - караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

Особи, виявлені в ході розслідування, причетні до правопорушення, будуть притягнуті до відповідальності.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації ГУНП Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 935 | Теги: поліція, Чернігів, підкуп виборців | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar