реклама партнерів:
Головна » 2022 » Серпень » 5 » Чернігівська "Просвіта" почала обговорення перспектив розпаду РФ
10:57
Чернігівська "Просвіта" почала обговорення перспектив розпаду РФ
Чернігівська "Російські окупанти завжди переслідували "Просвіту" - розпочав представлення теми почесний голова чернігівського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Василь Чепурний у приміщенні організації, яке постраждало під час бомбардувань міста росіянами. "Ті чиновники обласної ради, які хочуть у "Просвіти" відібрати приміщення - діють точно так, як діяли росіяни у 1907, 1920-х роках, забороняючи "Просвіту" - додав він.

Спікерами обгворення теми "Перспективи розпаду Російської Федерації" були командир взводу тероборони, заступник голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Валерій Рябченко, відомий чернігівський політик, член правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олег Обушний та культуролог Олексій Маслов. Теми їх виступів - воєнна перспектива розпаду РФ, геополітична і культурна складові.

Старший сержант Валерій Рябченко нагадав, що ще до початку Широкої війни у Брянську збиралися росіяни, радячись як бути при розпаду Росії. А тепер же, з успіхами Збройних сил України при підримці Заходу, воєнна поразка Росії обов'язково призведе і до процесів розпаду у самій Росії. До того ж, поразка саме в Україні викличе дезінтеграційні процеси у самій РФ. Наприклад, визволення Херсона уже буде могутнім ударом по імперській свідомості росіян, не кажучи про Крим.

Олег Обушний нагадав історичну тяглість російського звірства від Івана III, який починав знищувати Новгородську республіку практично тими ж методами, які сьогодні росіяни застосовують щодо України - у Новгороді було винищено 15 тисяч мешканців, а вцілілих переселили в Московщину. Історик та політик висловив думку, що корінні народи РФ не мають сили для повстання, але з Північного Кавказу процес розпаду все ж може піти та ще Татарстан підключиться, бо він має всі необхідні для цього складові: економіку і відповідну конституцію. Зате по Урал Росія буде зайнята Китаєм.

Прокоментувавши іронічні погляди коментаторів у соцмережах щодо необхідності розгляду цього питання, культуролог Олексій Маслов наголосив, що саме культура є в основі стосунків нації зі світом і українцям слід припинити плекання своєї меншовартості. Адже і сьогоднішні події показують: Україна - в центрі світових процесів. У нас, на жаль, нема вивчення життя Росії, а це дуже необхідно при сусідстві з таким утворенням - наголосив Олексій Маслов. Ведучий при цьому нагадав, що натомість в США з 70-х років дію Інститут України і нам треба мати Інститут вивчення Росії.

Заступник голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Валерій Рябченко висловив ідею про потребу створення на базі чернігівської "Просвіти" ідеологічного волонтерського центру.

В обговоренні брали участь також представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, уродженець Гусь- Хрустального (Росія) Сєргєй Карась, відомий громадський діяч, голова контрольно- ревізійної інспекції обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Сергій Соломаха.
Очевидно, що обговорення цієї теми буде продовжено.

Прес-служба обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка
Фото Сергія Соломахи




Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 3258 | Теги: Просвіта, Росія, Чернігів, розпад | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar