реклама партнерів:
Головна » 2022 » Липень » 31 » Чернігівська «Просвіта» вітає перейменування вулиць
07:28
Чернігівська «Просвіта» вітає перейменування вулиць
Чернігівська «Просвіта» вітає перейменування вулиць Правління обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка вітає рішення сесії Чернігівської міської ради про позбавлення ряду вулиць обласного центру маркерів «руського мира» та радянського колоніалізму і висловлює вдячність міському голові та депутатам за прийняте рішення.

Особливо просвітян радує поява в Чернігові проспекту імені Героя України, батька української державності Левка Лук’яненка, перший публічний виступ якого після заслання був саме на зібранні нашого товариства у 1989 році. Левко Лук’яненко неодноразово бував і пізніше в чернігівській «Просвіті», в нашому історичному будинку по вулиці Хлібопекарській, 10, дарував книги, виступав, всіляко підтримував просвітянські видання та всю нашу діяльність. А головне, безумовно, що він є автором Акту про незалежність України, багатолітнім політв’язнем за ідею вільної України і нарешті його ім’я увічнене на карті міста.

Також вітаємо інші перейменування як в Чернігові, так і в інших містах області, та наголошуємо, що називати вулиці назвами дерев та квітів замість вшанування видатних земляків не сприяє просвітленню народу, а лише затуманює ту героїчну боротьбу, яку веде наш народ з російським агресором. Тож сподіваємося, що робота по звільненню публічного простору на Чернігівщині від усього, що пов'язує нас із агресором, буде продовжена для виховання українських патріотів.

Від правління
Олександр ШЕВЧЕНКО, голова.

Фото ілюстративне



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1440 | Теги: Чернігів, перейменування вулиць, дерусифікація, Левко Лук'яненко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar