реклама партнерів:
Головна » 2018 » Травень » 13 » Чернігівські рухівці створили нові осередки та відзначили День матері
22:12
Чернігівські рухівці створили нові осередки та відзначили День матері
Чернігівські рухівці створили нові осередки та відзначили День матері 13 травня відповідно ухвали проводу обласної організації НРУ чернігівські рухівці прийняли рішення про створення трьох осередків. Обрано їх керівників, визначено кількісний та персональний склад керівних органів партосередків, а також особу, яка має представляти їх для реєстрації.
Рухівці обговорили також питання підтримки відбіркового етапу ХVІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута», який пройде 19-20 травня у місті Чернігові. На зборах також йшлося про агітаційну діяльність та проведення спортивних заходів.

Цього дня в Україні відзначається День матері. Тож чоловіки-рухівці привітали жінок-однопартійців зі святом. Подякували їм за самопожертву і любов.
Історик Сергій Черняков розповів рухівцям про Єлизавету Милорадович (Скоропадську), відому українську меценатку, громадську і культурно-освітню діячку. Ця жінка родом із Чернігівщини (народилася 13 січня 1832 року у Качанівці) золотими літерами вписала своє ім’я в історію України. Це завдяки її фінансової підтримки вдалося у Львові заснувати літературно-наукове Товариство імені Шевченка. За словами Михайла Грушевського товариство «стало неначе трампліном, з котрого українське національне життя мало піднятися на високости повної культурної незалежности».
Чернігівська поетеса, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеня Надія Галковська презентувала рухівцям вірш «В Україні весна».

Дзвін, дзвін навесні
Моє серце знову кличе,
Дзвін, дзвін голосний
Розганяє сум дібров,
Дзвін, дзвін угорі
Журавлями закурличе,
Де ти, озовись,
Моя приспана любов.
В Україні весна,
В Україні весна,
І я стріну тебе
У калинових снах,
Я почую тебе,
Як той дзвін,
Як той дзвін,
Що бринить у мені
Навесні, навесні.


Прес-служба Чернігівської міської організації НРУ.



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1940 | Теги: Чернігів, Народний Рух України, День матері | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar