реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 1 » Чернігівський рекорд: 127 кандидатів!
17:29
Чернігівський рекорд: 127 кандидатів!
Чернігівський рекорд: 127 кандидатів! Схоже, вся Україна буде слідкувати за результатами виборчих перегонів у чернігівському виборчому окрузі 205, де 26 липня пройдуть проміжні вибори замість вибулого депутата Верховної Ради. Валерій Куліч, що був тут обраний, очолив обласну державну адміністрацію і округ звільнився.
Центральна виборча комісія зареєструвала, схоже, всіх охочих – їх 127. Певно, ці вибори стануть всеукраїнським рекордом.
Представлені всі регіони України - легше сказати звідки нема кандидатів: тут є і мешканці окупованої зони Донбасу (Луганськ та Харцизьк) і Обухова та Ірпеня Київщини, селища Солонка Львівської і Лубни Полтавської областей, є жителі Одеси і села Фурси, що на Київщині.
Коли кандидатів було ще 63, Комітет виборців України у спеціальній заяві назвав таку кількість ненормальною: "Така аномальна кількість кандидатів не характерна для українських виборів. Минулого року під час парламентських виборів на цьому ж окрузі було зареєстровано втричі менше кандидатів. При цьому, в усіх округах Чернігівської області разом взятих зареєструвався 101 кандидат». Тепер же, коли кандидатів стало удвічі більше, і КВУ вражено мовчить…

Найгостріша боротьба розгорнулася між двома кандидатами – керівником Державного управління справами Сергієм Березенком та дніпропетровським бізнесменом Геннадієм Корбаном. Тут уже є все – і фіктивне замінування, і машини з фальшивими газетами, і обписування будинків командою одного кандидата начебто від імені іншого, і купа звинувачень, традиційних для виборчої боротьби. Літні вибори – неактивні щодо числа виборців. Тож прийдуть тільки вмотивовані - а мотивації можуть лишень дві: ідея чи «гречка».

В партійному плані намагаються «засвітитися» не тільки Блок Петра Порошенка «Солідарність» та партія «УКРОП», які висунули вищеназваних кандидатів, але й багато інших – «Свобода», Радикальна партія Ляшка, «УДАР Віталія Кличка», «Опозиційний блок», «Громадянська солідарність». Оригінально виглядає представник Партії пенсіонерів … 1980 року народження. Хоча кандидат, який на кожних виборах балотується від іншої партії, також може бути чернігівським феноменом. Проте, найбільше, звісно, безпартійних.

Посади кандидати мають різні – найбільше безробітних, що породжує підозри в їх чистих, не грошових намірах висування, але є і генеральні директори підприємств, адвокати та державні службовці. Голова обласної ради Микола Звєрєв взяв відпустку і також пішов у вир виборчої кампанії. Звісно, не обійшлися ці вибори і без військових – командир штурмової групи батальйону «Донбас» Тарас Костанчук та командир «кіборгів» Олег Микац поборюватимуть один одного.

Місцеві політичні оглядачі вважають таку рекордну кількість кандидатів легкою можливістю для маніпуляцій – адже важко уявити виборчу дільницю, де будуть одночасно 127 спостерігачів від усіх кандидатів і дільничну комісію, яка рахуватиме голоси під їх тиском. Зрештою, для перемоги одного кандидата буде достатньо менше десятка відсотків голосів виборців, а всі інші розтягнуть решта 126.

Василь ЧЕПУРНИЙ, Чернігів.
Голос України.




Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1057 | Теги: виборчий округ 205, Політика, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar