реклама партнерів:
Головна » 2020 » Червень » 5 » Чернігову радіаційний центр уже не потрібен?
07:53
Чернігову радіаційний центр уже не потрібен?
Чернігову радіаційний центр уже не потрібен? Президія Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації розглянула питання про фактичну ліквідацію обласного Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, який обласна влада об'єднує з обласною лікарнею, інформує Голос України

"В області - 8 тисяч чорнобильців, - каже голова комітету охорони здоров'я громадської ради, завідувач поліклініки згаданого центру Іван Осадців. - Невже їх здоров'я нікого не цікавить?!"

Учасники засідання вирішили звернутися до Президента, Голови Верховної Ради, Кабміну та Міністерства охорони здоров'я з протестом проти закриття чернігівського Центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, оскільки переконані, що це суперечить чинному законодавству з питань медичного забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та не враховує останні рішення Президента, Голови Верховної Ради, уряду та МОЗ про тимчасове припинення реформування медичної галузі та скорочення медичних кадрів в умовах пандемії СOVID-19.

Тим часом практично всі медичні працівники центру отримали повідомлення про наступне звільнення.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
На знімку: засідання президії Громадської ради Чернігівської ОДА.


Вчора, 4 червня, завідувач поліклінічного (диспансерного) відділення Чернігівського обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення, лікар-гематолог Іван Осадців на сторінці facebook поширив звернення:
"В Чернігівській області 8 тисяч ліквідаторів, майже 2 тисячі евакуйованих із 30-ти кілометрової зони, 60 тисяч мешканців контрольованих територій, що проживають в 7-ми районах області, а ще діти (тепер вже дорослі), народжені від цих трьох груп первинного обліку, а ще 179 тисяч постраждалих від "йодного удару" внаслідок Чорнобиля (на момент аварії їм було від 0 до 18 років і всі вони живуть під ризиком захворіти на рак щитоподібної залози і потребують щорічного скринінгового обстеження "щитовидки"!!!) - невже їх доля нікого не хвилює!!!... Окремо скажу про 179 тисяч постраждалих від "йодного удару" внаслідок Чорнобиля. Це люди від 1968 до 1986 років народження, яким зараз від 34 до 52 років (в тім числі опромінені в лоні матері, матері яких були вагітні ними на момент Чорнобильської катастрофи), власне вони формують бюджет області... Так склалось, що ними ніхто, крім Чорнобильського центру не займався, а по наукових даних мінімум кожен 10-й має шанс захворіти на рак - і не лише щитоподібної залози!!! Схаменіться люди, що ви робите в гонитві за "золотим тельцем"!!! Це не завдання обласної лікарні, не буде вона займатись цими пацієнтами, як фактично не займається АТОвцями, яких формально взяла на медобслуговування!!! Це лише оправдання, бажання показати, куди пішли і підуть понад 500 млн. гривень, котрі бездарно залучило нинішнє керівництво обллікарні у свій бюджет за останні роки, обділяючи інші обласні медзаклади, доводячи їх до фактичного банкрутства, а зараз безжально знищує, приєднуючи до себе, беручи на себе гріх перед людьми (розплатою будуть тисячі передчасних смертей безневинних людей, перш за все ліквідаторів, в найближчі роки!!!), і перед Богом... Думаєте минеться вам - ні!!! За все прийдеться відповідати і перед судом людським і перед судом Божим... Рано чи пізно... Особливо прошу журналістів, що висвітлюють ці події, пишіть чесну інформацію. Не пишіть, що в області лише 8 тисяч чорнобильців, це лише ліквідаторів, в тім числі ще 4,5 тисячі людей із важкою інвалідністю із числа постраждалих, що потребують дбайливого догляду... І не посилайтесь у своїх неточних даних на мене, це, як мінімум, не чесно...".



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 564 | Теги: Іван Осадців, медицина, радіаційний центр, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar