реклама партнерів:
Головна » 2024 » Березень » 15 » Данський інвестор збудує на Масанах дитсадок, а також 410 квартир для тих, хто втратив внаслідок війни власне житло
22:36
Данський інвестор збудує на Масанах дитсадок, а також 410 квартир для тих, хто втратив внаслідок війни власне житло
Данський інвестор збудує на Масанах дитсадок, а також 410 квартир для тих, хто втратив внаслідок війни власне житло Це стане найбільшою приватною інвестицією у місто, говорить про проєкт зведення на Масанах семи житлових будинків та дитсадка, який профінансує данський «Фонд за відбудову України», в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. 12 березня під час загальноміської наради він озвучив результати вчорашньої онлайн-зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Олє Егбертом Міккельсеном, а також директором фонду Стіном Орнслундом.
– Мова, попередньо, про 20-25 млн євро. Ніхто не знає точної цифри, тому що тільки в цьому році будуть виконані проєктні роботи. Потворюсь, це приватні кошти данської компанії. Станом на зараз, і для нас, і для всієї України, це найбільша приватна інвестиція у відбудову. Мені дуже симпатична позиція данської сторони, що вони вирішили не чекати завершення війни, а в прикордонному Чернігові вже почати реалізовувати такий проєкт, тому що у людей немає можливості чекати роками, – сказав під час наради Ломако.

Зі сторони Чернігова угода про цю співпрацю підписана ще минулого тижня КП «Чернігівбудінвест». Сьогодні ж відповідний крок зробить данський інвестор.
– Разом із підписаною угодою, ми отримаємо посилання на тендерну документацію. На наступному тижні має відбутися оголошення тендеру на дизайн семи будинків. Далі буде виготовлення проєкту (проєктант також визначатиметься на прозорому тендері) та конкурс на вибір забудовника. Це все має відбутися до кінця 2024 року, а вже в лютому 2025 року планується старт будівництва. За робочим планом, сім будинків та дитсадок мають бути завершені до кінця I півріччя 2027 року. Розумію, що це робочий план і терміни можуть бути змінені, але головне – розпочати, – пояснюю в.о. міського голови.
В планах будівництво семи сучасних, екологічних та енергоефективних будинків на 410 квартир для осіб, які втратили внаслідок війни власні оселі. А також досягнуто домовленостей про будівництво поруч з ними дитячого садка на 200 місць.

Під час сьогоднішньої наради в.о. міського голови дав низку доручень, які мають сприяти подальшій співпраці з цим партнером. Зокрема, профільні управління та КП мають максимально швидшко комунікувати з данською стороною, надавати всю необхідну інформацію. Крім того, всі процеси мають бути максимально прозорими, без жодного натяку на можливі корупційні ризики, зауважив Ломако.
– Збудовані квартири стануть власністю громади міста. Вони будуть розподілятися серед чернігівців, які втратили своє житло внаслідок варварської агресії росії. Зазначу, для нас велика честь працювати з таким потужним партнером та країною Данією, – каже в.о. очільника міста.

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1456 | Теги: дитсадок, Чернігів, Данія, співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar