реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 27 » Декомунізація в Чернігові: вулиця Любомира Боднарука замість Желєзного Фєлікса
20:20
Декомунізація в Чернігові: вулиця Любомира Боднарука замість Желєзного Фєлікса
Декомунізація в Чернігові: вулиця Любомира Боднарука замість Желєзного Фєлікса Декомунізація в Чернігові: вулиця Любомира Боднарука замість Желєзного Фєлікса
Чернігів одним з перших завершив перейменування вулиць у рамках декомунізації. Частина об’єктів топонімії отримали назви на честь визначних діячів культури діяльність, яких пов’язана з чернігівським краєм.
Зокрема, одну з вулиць стародавнього міста Фелікса Дзержинського перейменовано на Любомира Боднарука.
Дізнавшись про це з великою радістю на сторінці facebook пише його донька Жанна Боднарук: «Друзі! Ділюся з Вами новиною, яка для мене є особливою!!!
Іменем мого батька Любомира Боднарука називають вулицю в місті Чернігові….
Я досі не можу усвідомити, що це так!!!
Я з родиною надзвичайно вдячна патріотичній і культурній громаді Чернігова за таку честь і висловлюю подяку меру Чернігова Владиславу Атрошенку за вшанування пам'яті батька! Любомир Мирославович Боднарук - почесний громадянин м. Чернігова, заслужений діяч мистецтв України, видатний хормейстер, засновник і художній керівник Академічного камерного хору ім. Д. Бортнянського, голова обласного відділення Українського фонду культури - вніс неоціненний вклад в розвиток культури і мистецтва Чернігова та області, та й, звичайно ж, усієї України.
А в тому, що ім'я Боднарука буде замість Дзержинського - я вбачаю певний символізм: КДБ все життя переслідувало Тата. А тепер Боднарук дасть копняка під зад Желєзному Фєліксу, щоб летів далеко! Отже, декомунізація в дії!!!».

Джерело: "Чернігівський формат".





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1060 | Теги: Любомир Боднарук, декомунізація, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar