реклама партнерів:
Головна » 2016 » Липень » 4 » Дискусія про чернігівські комунобарельєфи між Мельничуком і Бутком
17:52
Дискусія про чернігівські комунобарельєфи між Мельничуком і Бутком
Дискусія про чернігівські комунобарельєфи між Мельничуком і Бутком Позиція заступника голови облради Валентина Мельничука по комунобарельєфах і відповідь представника Українського інституту національної пам’яті Сергія Бутка

Валентин МЕЛЬНИЧУК:
— Не можна плювати у «криницю історії» — ми з нею жили вісімдесят років. Чого ми з цею декомунізацією паплюжимо все, не знаємо де її приткнути цю декомунізацію. Люди створювали пам’ятки історії.
Поїдьте у Париж, там стоять пам’ятники усім імператорам і ніхто нічого не зносив. Володимиру Іллічу Леніну пам’ятник стоїть у центрі Парижа і ніхто не зносить. Хай він буде демоном, деспотоп, вампіром, ким би він не був. Але там ходять люди і дивляться. Це ж історія.
Велика соціалістична революція — вона ж була у нашому житті ми ж нею жили. Держава існувала і хто дає право її паплюжити .А де гарантія, що пройде десять років і знову будемо паплюжити пам’ятки, які ще жодного не створили.
У 17 році, що було тоді? Теж зносили пам’ятники тодішніх лідерів і поставили своїх вождів. А зараз – те ж саме. Історія дала свій зворотній удар.

Сергій БУТКО:
1) Ці два злощасні барельєфи НЕ Є «криницею історії», а були встановлені з метою ПРОСЛАВИТИ дві події в історії: більшовицький державний заколот у 1917 р. (більшовики цю подію назвали великою жовтневою революцією), внаслідок якого було встановлено комуністичний тоталітарний режим, і агресивну війну радянської Росії проти Української Народної Республіки (1917-1921 рр.), яка завершилася поразкою Української держави, окупацією і анексією України.
Ці події ми завжди будемо вивчати, пам’ятати, але прославляти у меморіальному просторі незалежної держави Україна відмовляємося.
2) Прославлення у меморіальному просторі України комуністичного режиму, який винен щонайменше у вбивстві 10 мільйонів українців, це збереження тавра агресорів і окупантів в Україні. Це мимовільний сигнал російському агресору, хто б що не говорив і не думав, ми чекаємо на ваше повернення і загарбання.
Хіба така позиція не образа, не паплюження пам’яті борців за незалежність України всіх поколінь, у тому числі і сучасних захисників України від гібридної російської агресії, не образа всім жертвам комуністичного режиму і сучасної російської агресії?
І останнє: назвіть у Парижі хоч один меморіальний знак, пам’ятник на честь нацистських окупантів у Другій світовій війні. НЕ назвете, бо будь яка незалежна держава такого НЕ допустить.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 842 | Теги: Валентин Мельничук, декомунізація, Сергій Бутко | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar