реклама партнерів:
Головна » 2024 » Березень » 7 » Духовне очищення Чернігова
21:05
Духовне очищення Чернігова
Духовне очищення Чернігова Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» повернув із незаконного користування Української православної церкви (московського патріархату) культові споруди міста.
Йдеться про Ризницю (хрестильню) Спасо-Преображенського собору, а також Введенську церкву, келії та інші пам'ятки комплексу споруд Троїцького монастиря.
«Ми отримали чергову невеличку перемогу, коли повернули з духовної окупації ще частину наших пам’яток національного значення, які є власністю держави та перебувають на обліку національного заповідника», - зазначив в. о. генерального директора Андрій Лісовий.
"Я хочу акцентувати увагу на тому, що, згідно з відомостями з Державного реєстру речових прав, усе це майно належить державі, а управителем цього майна є НАІЗ «Чернігів стародавній», - додав керівник заповідника.
Разом із тим Будинок архієрея, розташований на території Троїцького монастиря, у якому зараз розташована регентська школа, хоч і офіційно переходить на облік заповідника, але доступ до пам'ятки представникам закладу вирішили не обмежувати. Адже там йде навчальний процес.

Разом з тим, Андрій Лісовий повідомив: «Ми з’ясували, що на території монастиря з’явились нові будівлі. Ці будівлі зводилися без дозволу заповідника, без дозволу держави. Не здійснювалися відповідні дослідження, не здійснювалися розкопки. Мабуть, неможливо уявити, скільки артефактів могло бути знищено». Планується провести комісійне обстеження комплексу пам'яток та встановити заподіяну шкоду об'єктам національного значення.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 2278 | Теги: Чернігів стародавній, Церкви, УПЦ МП | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar