реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 14 » Фестиваль живої історії "Княжа брама" у Чернігові відтворить середньовічні бої "вікінгів"
21:00
Фестиваль живої історії "Княжа брама" у Чернігові відтворить середньовічні бої "вікінгів"
Фестиваль живої історії 25 липня у Чернігові відбудеться міжнародний фестиваль живої історії слов’яно-скандинавської культури "Княжа брама". Сьогодні у Чернігівській міській раді під керівництвом Станіслава Віхрова пройшло засідання оргкомітету з підготовки та проведення фестивалю.
Участь у заході взяли представники структурних підрозділів міської ради, історики-науковці, громадські активісти.
З попереднім планом основних заходів з проведення фестивалю живої історії ознайомив присутніх заступник начальника управління стратегічного розвитку та туризму Юрій Сухомлін. За його повідомленням, передбачається приїзд норвезької делегації, зокрема, учасників клубів історичного фехтування Королівства Норвегія, які братимуть активну участь у заходах.

Станіслав Віхров закликав учасників наради ретельно узгодити сценарій, аби провести свято на гідному рівні. "Міжнародний фестиваль живої історії слов’яно-скандинавської культури такого рівня за участю іноземних гостей, нащадків справжніх "вікінгів" вперше влаштовується у Чернігові", - підкреслив Станіслав Віхров. На його переконання, такі заходи сприятимуть організації змістовного дозвілля чернігівців та залученню до відвідування нашого міста більшої кількості туристів.

Засновник клубу практичної історії "Князь Чорний" Олег Ярошенко повідомив учасникам наради, що жителі та гості міста можуть не тільки спостерігати за яскравим видовищем реалістичного відтворення боїв середньовіччя, а й взяти активну участь у стрільбі з аналогів середньовічних луків, метанні списів та майстер-класах з фехтування.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 933 | Теги: історія, Княжа брама, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar